Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 του ΝοεμβρίουΑθήνα 8.11.2018
Αρ. Πρωτ.: 1384

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

ΕΠΕΙΔΗ:

- Οι επαφές της ΑΔΕΔΥ με την Πολιτική Ηγεσία, ενόψει του προϋπολογισμού του 2019, απέβησαν άκαρπες και το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο απερρίφθησαν μετ΄ «επαίνων».

- Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αρνείται να μας δεχθεί για το δίκαιο αίτημα της τροποποίησης του νόμου 4342/2015 για τις ευθύνες των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας.

- Δεν μας έχει επιστραφεί το συνολικό ποσό των κρατήσεων μας από το ΤΕΑΔΥ για την Β΄ επικουρική σύνταξη.

- Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην σύνδεση μισθού με τα περιγράμματα θέσης στην ΑΑΔΕ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ


Η κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 14 του Νοεμβρίου με στόχο αυτή να επεκταθεί σε Γενική, για την ανατροπή της συνεχιζόμενης λιτότητας, της υπερφορολόγησης και του αυταρχισμού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό.

- Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (N. 4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

- Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Α.Α.Δ.Ε. Υπουργείο Οικονομικών, Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

- Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης εφοριακών υπαλλήλων.

- Επιστροφή υπολοίπου ποσού ΤΕΑΔΥ.

- Όχι στη σύνδεση μισθού- περιγραμμάτων θέσης.

- Κατάργηση Α.Α.Δ.Ε.-Επαναφορά εφοριακών υπαλλήλων στο Υπ. Οικονομικών.

- Να ικανοποιηθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις μετάταξης συναδελφισσών καθαριστριών στην ΑΑΔΕ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο