Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστηρές κυρώσεις για την μη έγκαιρη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων - Αλλαγές στην εποπτεία των επιχειρήσεωνΣε συνέντευξη τύπου του Υπ. Οικονομίας και ανάπτυξης ο Υπουργός Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και συγκεκριμένα στην εποπτεία των επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός έμφαση θα δοθεί στην προληπτική εποπτεία και ειδικά στη μέριμνα για την έγκαιρη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων, με αυστηρές κυρώσεις στους παραβάτες.

Αυτό το μέτρο και άλλα που θα περιέχονται στον νόμο σε συνδυασμό με την ποινικοποίηση ευθύνης των ελεγκτών, η οποία έχει ήδη θεσμοθετηθεί, πιστεύουμε ότι θα βάλουν ανάχωμα σε κρούσματα τα οποία έχουν πλήξει την αξιοπιστία της χώρας μας.

Ο κος Πιτσιόρλας ανέφερε ότι το νέο πλαίσιο για την εποπτεία των επιχειρήσεων ενδεχομένως να προλάβει το υπουργείο να το έχει έτοιμο για ψήφιση μαζί με το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις και τους μετασχηματισμούς που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Δείτε το σχετικό video:Ετικέτες για αναζήτηση εποπτεία οικονομικές καταστάσεις


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο