Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Διχάζει την Ευρώπη η επιβολή ψηφιακού φόρου - Φόβοι για αντίποινα από τις ΗΠΑ


Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. δεν συμφωνούν σε ένα σχέδιο φορολόγησης επί του τζίρου των μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου όπως το Google και το Facebook, φοβούμενοι αντίποινα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πρόταση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΕ τον Μάρτιο, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επιβάλλουν εισφορά 3% στα ψηφιακά έσοδα μεγάλων επιχειρήσεων που κατηγορούνται μεταφέρουν τα κέρδη τους σε χώρες με χαμηλό συντελεστή φόρου.

Το σχέδιο αυτό για να υλοποιηθεί θα πρέπει να εγκριθεί και από τα 28 κράτη της Ε.Ε. ωστόσο, κάποια από αυτά διαφωνούν.

"Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για τον ψηφιακό φόρο επειδή δεν έχουν ακόμη επιλυθεί τόσα τεχνικά ζητήματα", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας Kristian Jensen στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι ο προτεινόμενος φόρος της ΕΕ σχεδιάστηκε κατά τρόπο που θα έπληττε κυρίως τις αμερικανικές εταιρείες και συνεπώς ίσως να υπάρχουν αντίποινα από τις ΗΠΑ.

Παρόμοια άποψη είχαν διατυπώσει και οι διπλωμάτες από διάφορα κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Ιρλανδίας και της Μάλτας, σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ.

Η Γαλλία, η οποία είναι μια από τις χώρες που υποστηρίζει την πρόταση της Ε.Ε. δεν θα "ηρεμήσει" μέχρι να εγκριθεί το σχέδιό της για ψηφιακό φόρο σε όλη την ΕΕ πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας την Τρίτη.

"Πρέπει να υπάρξει η έγκριση μιας οδηγίας για την ψηφιακή φορολογία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.


Ετικέτες για αναζήτηση ψηφιακός φόρος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο