Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Μη συνεργάσιμες περιοχές δικαιοδοσίας: Διαγραφή της Ναμίμπια από τον ενωσιακό κατάλογοΣτις 6 Νοεμβρίου 2018, το Συμβούλιο διέγραψε τη Ναμίμπια από τον ενωσιακό κατάλογο των μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας.

Ως εκ τούτου, ο κατάλογος απαρτίζεται πλέον από πέντε μη συνεργάσιμες περιοχές δικαιοδοσίας: την Αμερικανική Σαμόα, το Γκουάμ, τη Σαμόα, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο και τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ συνολικά 65 περιοχές δικαιοδοσίας συνεργάζονται πλέον ενεργά με την ΕΕ στην εφαρμογή προτύπων χρηστής φορολογικής διακυβέρνησης. Πρόκειται για θετική εξέλιξη.

Ο ενωσιακός κατάλογος συμβάλει στην αποτροπή της φοροδιαφυγής από τις επιχειρήσεις και στην προαγωγή της χρηστής φορολογικής διακυβέρνησης διεθνώς. Ο κατάλογος καταρτίσθηκε τον Δεκέμβριο 2017.

Περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Ι των συμπερασμάτων του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2017.Η Ναμίμπια ανέλαβε επαρκείς δεσμεύσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες της ΕΕ. Ως εκ τούτου, μετακινήθηκε από το Παράρτημα Ι στο Παράρτημα ΙΙ των συμπερασμάτων, το οποίο καλύπτει τις δικαιοδοσίες που συνεργάζονται με την ΕΕ για τη μεταρρύθμιση των φορολογικών τους πολιτικών. Η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου που είναι αρμόδια για τη διαδικασία κατάρτισης του καταλόγου (Ομάδα «Κώδικας δεοντολογίας») θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ναμίμπιας.

Η απόφαση ελήφθη σε σύνοδο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων, χωρίς συζήτηση.

Παρότι ο κατάλογος αναθεωρείται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, η Ομάδα «Κώδικας δεοντολογίας» μπορεί να προτείνει την επικαιροποίησή του ανά πάσα στιγμή.

- Σημείωμα σχετικά με τον ενωσιακό κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών δικαιοδοσίας 
- Ιστοσελίδα του Συμβουλίου για την Ομάδα «Κώδικας δεοντολογίας»
- Συμπεράσματα του Συμβουλίου για τον ενωσιακό κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών δικαιοδοσίας - Δεκέμβριος 2017
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο