Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου - Τήνου σχετικά με τις αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΤΗΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τις τελευταίες ημέρες οι συνταξιούχοι απευθύνονται στα λογιστικά μας γραφεία ζητώντας να υποβάλλουμε την "αίτηση για τα αναδρομικά".

Συναισθανόμενοι την αγωνία τους και βλέποντας ότι δε δίνονται απαντήσεις από τους υπευθύνους ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ αναρμοδίως παραπληροφορούν, θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε ώστε οι συνταξιούχοι να σχηματίσουν μια άποψη και να διευκολύνουμε τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Το Δ.Σ του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου-Τήνου συνεδρίασε εκτάκτως στις 5/11/2018 και προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση:

1. Οι εν λόγω αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ως 31/12/2018, στον φορέα συνταξιοδότησης.

2. Υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis. H χρήση των κωδικών του taxis δε σημαίνει την υποβολή της αίτησης από το λογιστή. Επίσης δεν υποβάλλεται σε καμία περίπτωση τηλεφωνικά. Αν δεν έχετε τους κωδικούς σας μπορείτε να τους αναζητήσετε στον λογιστή σας, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να σας τον δώσει. Επίσης μπορεί να υποβληθεί χειρόγραφα στο φορέα συνταξιοδότησης. (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, κ.λ.π.) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να παραλάβουν τις χειρόγραφες αιτήσεις.

3. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κατάθεση της αίτησης και μόνο δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Απλά διακόπτει την παραγραφή. Θα πρέπει να ακολουθήσει αγωγή, άρα το θέμα είναι νομικό και όχι φορολογικό-λογιστικό.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους συνταξιούχους να απευθυνθούν στα σωματεία τους, τα οποία έχουν ενημέρωση και μπορούν να δρομολογήσουν ομαδικές αγωγές για τα μέλη τους με μικρότερο κόστος.

Επίσης οι δικηγόροι της Σύρου μπορούν να σας ενημερώσουν υπεύθυνα και εξατομικευμένα.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Δαέλης Γιώργος - Πρόεδρος
Φρέρης Μάρκος - Αντ/δρος
Μαυρομμάτη Μαρία - Γραμ/τέας
Πιταούλης Γιάννης - Ταμίας
Καβούδη Ζωή - Μέλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο