Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΗΠΑ: 1,8 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας

5 Δεκέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε συγκλονιστικούς ρυθμούς αυξάνεται η ανεργία στις ΗΠΑ καθώς υπολογίζεται ότι οι απολύσεις τον Νοέμβριο ξεπέρασαν τις 333.000 και από την αρχή του έτους έχουν χαθεί 1,5 εκατ. θέσεις εργασίας
ΗΠΑ: 1,8 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας

Σε συγκλονιστικούς ρυθμούς αυξάνεται η ανεργία στις ΗΠΑ καθώς υπολογίζεται ότι οι απολύσεις τον Νοέμβριο ξεπέρασαν τις 333.000 και από την αρχή του έτους έχουν χαθεί 1,5 εκατ. θέσεις εργασίας


Χαμηλότερες κατά περίπου 333.000 υπολογίζεται ότι ήταν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ στον Νοέμβριο, σημειώνοντας τη σημαντικότερη υποχώρηση των τελευταίων 26 ετών. Στις 15:30μ.μ (ώρα Ελλάδος) αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία.

Σύμφωνα με προβλέψεις οικονομικών αναλυτών, η παρατεταμένη ύφεση στην χώρα έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη συρρίκνωση των εργαζομένων από τον Ιούλιο του 1982, ενώ το επίπεδο ανεργίας υπολογίζεται ότι έχει εκτοξευθεί στο 6,8%, στο υψηλότερο δηλαδή σημείο από το 1993.

Τον Οκτώβριο η ανεργία στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 6,5%, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις της Morgan Stanley αναμένεται ότι μέχρι τα τέλη του 2009 θα εκτιναχθεί στο 9%.

Η 11ή στη σειρά μείωση των θέσεων εργασίας στις  χώρα ακολουθεί μετά από τη μείωση ύψους 240.000 θέσεων που καταγράφηκε τον Οκτώβριο. Ως αποτέλεσμα, από την αρχή του έτους υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί 1,5 εκατ. θέσεις εργασίας (χωρίς τα νούμερα του Νοεμβρίου), ενώ σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Εργασίας, οι απολύσεις από εργοστάσια αντιστοιχούν στο ένα τρίτο της μείωσης αυτής. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι απώλειες τον Νοέμβριο θα κυμανθούν στις 220.000 με 470.000.

Η μείωση στις θέσεις εργασίας αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, καθώς η κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η περιορισμένη κατανάλωση έχουν πλήξει εταιρείας από την General Motors μέχρι την Citigroup.

Προσπαθώντας να ενισχύσει τις ελπίδες των αμερικανών για καλύτερες μέρες ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα σχέδιο δράσης ώστε να σώσει αλλά και να δημιουργήσει περίπου 2,5 εκατ. θέσεις εργασίας στα επόμενα δύο χρόνια.


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης