Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ο ΣΕΕΛΦΟΚ σχετικά με τις αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικάΚαρδίτσα 05 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ»


Τις τελευταίες μέρες, συνταξιούχοι από κάθε ταμείο απευθύνονται στους λογιστές τους ζητώντας να τους υποβάλλουμε την «αίτηση να πάρουν τα αναδρομικά». Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό έχουν κάποιοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων οι οποίοι λένε στους συνταξιούχους να πάνε στο λογιστή τους, αντί να τους εξυπηρετήσουν ως έχουν υποχρέωση.

Αναγκαζόμαστε να προβούμε στη δημοσίευση του παρόντος δελτίο τύπου προκειμένου οι συνταξιούχοι να μην ταλαιπωρούνται άδικα, ή τουλάχιστον να σχηματίσουν μία άποψη και στη συνέχεια ας αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

- Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι 31.12.18, την έντυπη αίτηση στο φορέα συνταξιοδότησης τους, δηλαδή στο ταμείο από το οποίο λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

- Για τη συμπλήρωση της αίτησης απαιτούνται αρκετά επιπλέον στοιχεία εκτός από αυτά που υπάρχουν στο φορολογικό αρχείο.

- Η αίτηση από μόνη της δεν δημιουργεί κανένα αποτέλεσμα. Χρειάζονται και άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όπως αγωγή (μαζικά ή κατά ταμείο), στοιχεία για τα οποία ο μόνος αρμόδιος να σας ενημερώσει, είναι το ασφαλιστικό ταμείο του καθενός.

- Σε περίπτωση που το ταμείο κάποιου δεν είναι εύκολα προσβάσιμο, (π.χ. ο ΟΓΑ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι στη Λάρισα), απευθύνεστε στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ για περισσότερες πληροφορίες. Η έκφραση «δεν ξέρω» δεν αρκεί πλέον: όποιος αρμόδιος ασφαλιστικού φορέα δεν ξέρει, να φροντίσει να μάθει και να σας ενημερώσει..

- Η αίτηση μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, με τους κωδικούς taxis που χρησιμοποιούνται για τη φορολογική σας δήλωση. Οι κωδικοί taxis είναι προσωπικοί και τους έχει ο καθένας από σας. Εάν τους έχετε χάσει, μπορείτε να απευθυνθείτε στο λογιστή σας ώστε, σε περίπτωση που τους έχει φυλαγμένους, να σας τους δώσει για να διευκολυνθείτε.

- Το μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι πρέπει να γίνει η δήλωση μόνο από το λογιστή σας.  Ακόμη μεγαλύτερο ψέμα όμως είναι, ότι η αίτηση μπορεί να γίνει με ένα τηλεφώνημα. Θα πρέπει, όπου κι αν πάτε να κάνετε την αίτηση, να είστε παρόντες.

- Η σύνταξη και υποβολή της εν λόγω αίτησης είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, εναπόκειται επομένως στον κάθε συνάδελφο, εάν θα ασχοληθεί και πόσο θα χρεώσει την εργασία του αυτή.

Το πιο εύκολο που θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν να σας ζητήσουμε να πάτε στα γραφεία των λογιστών σας και να «κόψουμε ταρίφα» για την κάθε αίτηση. Αν’ αυτού, προτείνουμε σε όλους τους συνταξιούχους να απευθυνθούν στα Σωματεία τους, να μιλήσουν με τα Ταμεία τους και να δουν από κοινού ποιες είναι οι ενέργειες εκείνες που τους συμφέρουν περισσότερο, ώστε να μην χάσουν ούτε χρόνο ούτε χρήματα.


Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος       
Γεώργιος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος   
Κωνσταντίνος Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας   
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Η Ταμίας       
Γεωργία Νταντάμη

Το Μέλος       
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο