Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διακήρυξη ΑΣΦΕΕΘ για τις εκλογές της ΕΦΕΕΘΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 05 κ 06/11/2018
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΕΕΘ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες-φοι,

Θυμηθείτε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια: Οι λογιστές, όπως και χιλιάδες άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώσαμε βαριά την «επιστροφή στην ανάπτυξη». Η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ο ορυμαγδός των έμμεσων φόρων, η εκτόξευση των φόρων και των χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η δουλειά ήλιο με ήλιο και η συνυπευθυνότητα του λογιστή, διέλυσαν τη ζωή μας.

Την ίδια ώρα οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία εξαπλώνονται. Μετά την «επάνοδο» στην ανάπτυξη, έρχεται το νέο αφήγημα για δίκαιη ανάπτυξη με το «τέλος των μνημονίων». Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης όμως δεν αφορούν τα δικά μας συμφέροντα.

Οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ και ισχύουν στο ακέραιο. Κανένας δεν καταργήθηκε. Τα τερατώδη πλεονάσματα στα οποία έχουν δεσμευτεί μέχρι το 2060, απαιτούν νέες αιματηρές θυσίες από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Την ίδια ώρα μας δένουν όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους για τα συμφέροντα διεθνών μονοπωλιακών ομίλων.

Πως αντέδρασαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΕΦΕΕΘ - ΠΟΦΕΕ) στα συνεχόμενα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα που έπληξαν και το δικό μας κλάδο, στο όνομα της εξόδου από την πολύχρονη οικονομική κρίση;

Στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που συντελούνται με τις ευλογίες της Ε.Ε., ΟΟΣΑ και των υπολοίπων «θεσμών» και αφορούν τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις, τα συνεχόμενα σεμινάρια, τα χαράτσια της δήθεν επιμόρφωσης. Υπερθεματίζουν στην εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών, μαζί κι αντάμα με το Ο.Ε.Ε. στο οποίο ενώ ασκούν συνδιοίκηση, στους συναδέλφους το κατηγορούν. Η αναξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο.

Τελευταίο τους πόνημα είναι η πρόταση για μετατροπή των συνδικαλιστικών μας οργάνων σε ΝΠΔΔ, δηλ. σε κατεξοχήν κυβερνητικό εργαλείο, συμβουλάτορα των υπουργείων για την καλύτερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Πρόσφατα δε με αφορμή τις καταγγελίες για πλαστές τροποποιητικές δηλώσεις και παράνομες επιστροφές φόρων, πήγαν ένα βήμα παραπέρα, πλαστογραφώντας απόφαση του πρόσφατου καταστατικού συνέδριου και εμφανίζοντας ως θέση του κλάδου την μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ. Το απαύγασμα δηλαδή της δημοκρατίας, αν πάρουμε υπόψη μας ότι στο ίδιο συνέδριο αρνήθηκαν την εφαρμογή του συνδικαλιστικού νόμου και της απλής αναλογικής στις εκλογές της ομοσπονδίας.

Το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ και της ΕΦΕΕΘ με την τακτική τους, ουσιαστικά αποπροσανατολίζουν από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι θα ρυθμιστεί η αγορά σε όφελος όλων των λογιστών, κάτι που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα, εγκλωβίζοντας τους συναδέλφους σε αδιέξοδες πρακτικές.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί ένα πλαίσιο οδηγιών και κανόνων που φορτώνει στους λογιστές προσωπικές ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Παρουσιάζεται ότι δήθεν ρυθμίζει τις σχέσεις των επαγγελματιών λογιστών με το αστικό κράτος, τους υπόλοιπους λογιστές, τους πελάτες τους και το ΟΕΕ. Στην πραγματικότητα είναι εργαλείο επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Ένα εργαλείο που τελικά ενισχύει την τάση συγκέντρωσης της αγοράς. Απαιτούμε την κατάργησή του.

Οι κάθε λογής πιστοποιήσεις και απελευθερώσεις που προωθούνται και στο επάγγελμά μας από κυβέρνηση, ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Πόσο θα αντέξουν οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, αν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θεσπιστούν ISO βάσει υφιστάμενων κοινοτικών οδηγιών με παραμέτρους όπως επιφάνειας γραφείου, πλήθους προσωπικού, υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικών επιστολών χάριν της συνυπευθυνότητας, συνεχών εξετάσεων παράλληλα με την άσκηση του ήδη απαιτητικού επαγγέλματος;

Την ίδια ώρα τα απερχόμενα Δ.Σ. σε ΠΟΦΕΕ ΕΦΕΕΘ αλλά και άλλες ενώσεις (π.χ ΕΦΕΕΑ κ.λ.π) ιδρώνουν όταν ακούνε προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια η δράση τους περιλαμβάνει αιτήματα για παρατάσεις προθεσμιών, σεμινάρια, συνεντεύξεις, επικοινωνία με το υπουργείο και την Α.Α.Δ.Ε κ.λ.π, που είναι τελικά και οι μόνες τους παρεμβάσεις (βλέπε διοικητικό απολογισμό ΕΦΕΕΘ), δρώντας αποτρεπτικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Όσοι ψευδεπίγραφα λένε ότι «όλοι μαζί» θα αγωνιστούμε, λένε συνειδητά ψέματα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Ο αυτοαπασχολούμενος που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν έχει τίποτε που να τον συνδέει με τις μεγάλες λογιστικές-ελεγκτικές εταιρείες. Είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η πολιτική που υπηρετεί τον ένα, πλήττει τον άλλο.

Συνάδελφοι αυτό που ζούμε κι εμείς, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν είναι «ακραία φαινόμενα» ή «ανικανότητα υπευθύνων ή προσωρινή κατάσταση». Είναι η κανονικότητα του απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος που κυριαρχεί.

Όλα τα μέτρα που προωθούνται στο επάγγελμά μας από την κυβέρνηση με τις ευλογίες και τη στήριξη από ΟΕΕ, ΠΟΦΕΕ και ΕΦΕΕΘ και άλλων μεγάλων ενώσεων, εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές (όπως και εάν καλύπτονται κάτω από τον μανδύα του ακομμάτιστου) και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαία η ταύτιση των θέσεων τους και των πρακτικών τους.

Σήμερα έχουμε πείρα να κρίνουμε κατά πόσο βοήθησαν και απόψεις αντίθετες στην σημερινή διοίκηση όσον αφορά τα πρόσωπα, ενταγμένες όμως στην ίδια λογική (του όλοι μαζί!!) χωρίς ολοκληρωμένες θέσεις συμμαχίες και αγωνιστικό προσανατολισμό. Ουσιαστικά και πέρα από διακηρύξεις καθησυχάζουν και αποπροσανατολίζουν, όταν θεωρούν ότι με ορισμένους «ελιγμούς» μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τη δουλειά και τη ζωή μας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αφοπλίζουν το κίνημα!

Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν. Καμία εμπιστοσύνη σε όσους λιβανίζουν το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την Ε.Ε.

Σήμερα έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο. Να δούμε τι δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά μας, να βρούμε τους αντιπάλους και τους συμμάχους μας. Να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης, που θα βάζει εμπόδια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και όσων «ευλογούν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες-φοι

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΑΣΦΕΕΘ με τις λίγες δυνάμεις της, ανέδειξε τις αιτίες των προβλημάτων μας, αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο της απερχόμενης διοίκησης της ΕΦΕΕΘ και της ΠΟΦΕΕ, και κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές που μας πλήττουν.

Πήρε θέση για τα ζητήματα του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών, του θεσμού της πιστοποίησης και την μετατροπή των ενώσεων σε ΝΠΔΔ, χαρακτηρίζοντας τα αντιδραστικά. Ανέδειξε ότι όλα τα παραπάνω είναι εργαλεία επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Είναι εργαλεία που τελικά ενισχύουν την τάση συγκέντρωσης της αγοράς.

Απέρριψε τη λογική των διαβουλεύσεων και των στημένων διαλόγων πίσω από κλειστές πόρτες την οποία ζήσαμε κατά κόρον και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε και στην πράξη ότι καμία λογική διαβούλευσης σε «κορυφαίο κυβερνητικό» επίπεδο, κανένα «επιτελικό» σχέδιο φορέων τύπου ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητηρίων δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.

Έκανε προσπάθεια να οργανώσει τους συναδέλφους στην κατεύθυνση να αγωνιστούν μαζί με τους κοινωνικούς συμμάχους μας που βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Πάλεψε να οργανωθούν αγώνες με συγκεκριμένα αιτήματα μέσα στις συνελεύσεις και όχι μόνο.

Υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην ΕΦΕΕΘ και την Ομοσπονδία. Να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης. Πρώτα από όλα αλλάζοντας το καταστατικό και κατοχυρώνοντας την απλή αναλογική και όχι το πλειοψηφικό σύστημα που επικρατεί σήμερα στην ΕΦΕΕΘ, για να μπορεί να ελέγχεται η διοίκηση του συλλόγου.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες για τη ριζική αλλαγή των συσχετισμών. Να ενισχύσουν τις δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια είχαν στο πλάι τους προκειμένου να παλέψουμε για Ένωση και Ομοσπονδία που να εμπνέουν και να συσπειρώνουν τους λογιστές, ενάντια στη λογική στης σημερινής πλειοψηφίας της διοίκησης που μας θέλει απλούς παρατηρητές των εξελίξεων. Δεν υποτασσόμαστε στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν και κρατάμε ψηλά το κεφάλι, που με συνέπεια αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη των ομίλων τσακίζοντας τις ζωές μας.

Διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ:

- Κατάργηση των νόμων για διευκολύνει την επέκταση αυτοαπασχολούμενους. -Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ.

- Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης δωρεάν.

- Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.

- Μείωση της συνδρομής και μαζικοποίηση των συλλόγων, δημοκρατική και συλλογική λειτουργία

-Εφαρμογή της απλής αναλογικής σε όλους τους συλλόγους και την ομοσπονδία.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:

- Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει εξοντωτική φορολογία από το πρώτο ευρώ.

- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

- Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης όπως διατροφή, φάρμακα, τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

-Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

- Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ:

- Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

- Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους

- Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του δανειακού κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους. 

- Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

- Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ:

- Κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.

- Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

- Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών, στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.

- Κατάργηση του επιδόματος των 360€. Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους. -Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

- Επίδομα ανεργίας σε όσους αυτοαπασχολούμενους αναγκάστηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ:

- Ένταξη όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους παιδικούς σταθμούς, κάλυψη όλων των αναγκών. Κατάργηση των τροφείων.

- Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα. Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες για 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά από αυτόν στο ύψος του βασικού μισθού.

- Μείωση 50% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

Στις εκλογές 05-06/11 /2018 ψηφίζουμε ΑΣΦΕΕΘ: Για αλλαγή συσχετισμών στα όργανα ΕΦΕΕΘ-ΠΟΦΕΕ

Για ΕΦΕΕΘ και ΠΟΦΕΕ στηρίγματα των λογιστών και όχι διεκπεραιωτές των κυβερνητικών πολιτικών!!!

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:

1) 5/11/2018, ημέρα Δευτέρα, από ώρα 11:00 έως 19:00, , στα γραφεία της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ., Στρ. Μπραντούνα 3 - 1ος όροφος -ΚΔΒΜ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ.

2) 6/11/2018, ημέρα Τρίτη, από ώρα 12:00 έως 20:00, στα γραφεία της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ., Στρ. Μπραντούνα 3 - 1ος όροφος -ΚΔΒΜ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ της Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Θ για το ΔΣ της ΕΦΕΕΘ και την ΠΟΦΕΕ

ΓΙΟΒΑΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
ΜΟΥΤΑΦΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΤΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο