Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η χαμηλή ζήτηση συνεχίζει «να τραβά το χαλί» στο αργό

Σε χαμηλά 4ετίας οι τιμές του πετρελαίου, στα 43 δολ. Ασυγκράτητη η πτώση λόγω των δυσμενών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Η χαμηλή ζήτηση συνεχίζει «να τραβά το χαλί» στο αργό

 Σε χαμηλά 4ετίας οι τιμές του πετρελαίου, στα 43 δολ. Ασυγκράτητη η πτώση λόγω των δυσμενών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, αλλά ενδέχεται να υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο καθώς η ύφεση στην οικονομία αναμένεται να παραταθεί, όπως προβλέπουν οι αναλυτές.

Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε το πρωί κατά 0,10 δολ., αλλά αργότερα παρουσίασε οριακή άνοδο κατά 0,27 δολ., και διαμορφώθηκε στα 43,94 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα 43,39 δολάρια. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ ενισχύεται οριακά κατά 0,02 δολ., στα 42,30 δολ./βαρέλι.

Την τρέχουσα εβδομάδα, η τιμή του αργού έχει σημειώσει πτώση κατά 19%, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε ύφεση.

«Θα ήταν πραγματικά πρόωρο να σκεφτούμε ότι η αγορά έχει φτάσει στο κατώτατο επίπεδό της», εκτιμούν αναλυτές, τονίζοντας ότι «η προσοχή επικεντρώνεται στην υποχώρηση της κατανάλωσης».

Η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει πάνω από δύο-τρίτα, ή κατά 70% μετά το ρεκόρ των 147 δολαρίων τον περασμένο Ιούλιο, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, κατά τη συνεδρίασή του στα μέσα Δεκεμβρίου.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο