Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διακήρυξη της ΕΣΑΚ Λογιστών-Ελεγκτών

Διακήρυξη της ΕΣΑΚ Λογιστών-Ελεγκτών
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 10 λεπτά



Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Εργαζόμενε σε Ελεγκτικές, Συμβουλευτικές, Λογιστικές Εταιρίες, σε λογιστικά γραφεία και λογιστήρια

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ,
ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ στη νέα Διοίκηση που από την επόμενη κιόλας ημέρα θα δώσει παραπάνω ώθηση στο Σωματείο.


Ώθηση να ανταποκριθεί στη βασική αναγκαιότητα για τα μέλη του, τους εργαζόμενους του κλάδου, την εργατική τάξη ως σύνολο: την ταξική ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.

Ώθηση ώστε να μαζικοποιείται αποκτώντας γερές βάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, με προτεραιότητα στις μεγάλες Ελεγκτικές, Συμβουλευτικές, Λογιστικές εταιρείες στα μεγάλα λογιστικά γραφεία, τις εταιρείες και λογιστήρια.

Ώθηση για να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον κλάδο και να διασφαλίζει την εφαρμογή της από τους εργοδοτικούς φορείς, για να σημειώνει βήματα στη μάχη για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, την κατάργηση του συνόλου των αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των ανέργων του κλάδου.

Ώθηση για να περιφρουρεί αποτελεσματικά την υλοποίηση των αποφάσεών του, με τα μέλη του μπροστάρηδες σε πραγματικές ταξικές μάχες και για να διασφαλίσει τον προσανατολισμό του αγώνα κατά του πραγματικού αντίπαλου: των μονοπωλίων, της άρχουσας τάξης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μη γίνεται το εργατικό κίνημα ουρά στα σενάρια της εκάστοτε εναλλακτικής λύσης της αστικής τάξης για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ώθηση για να χτίζει την ταξική ενότητα στον κλάδο, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, έως την οριστική απαλλαγή του από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που εγκλωβίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή της ταξικής συνεργασίας, στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεων, μετατρέπει τα Συνδικάτα σε μηχανισμό σήψης και συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και το κράτος.

Αυτό το καθήκον μόνο η ΕΣΑΚ μπορεί να υλοποιήσει

Η πορεία του σωματείου μας όλα τα χρόνια αποδεικνύει την κατεύθυνση που δίνουμε ως παράταξη που έχει την ευθύνη της διοίκησής του. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με τα μεγαθήρια του κλάδου μας, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των συνάδελφων μας π.χ πάλη ενάντια σε ατομικές συμβάσεις, πάλη για ανάκληση απολύσεων κλπ.

• Καταφέραμε να μετρήσουμε σημαντικές νίκες στον κλάδο μας (αύξηση μισθού κατά το ποσό της αύξησης των εισφορών, καταβολή σε καθυστερήσεις μισθοδοσίας, επιβολή 8ωρου, καταβολή υπερωριών, ανάκληση απολύσεων, επιβολή εκπαιδευτικών αδειών και άλλα) και αυξήσαμε το κύρος του σωματείου στους εργαζόμενους του κλάδου.

• Με καλύτερους όρους δίνουμε την μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο μας, έχοντας ως όπλο το νέο σχέδιο σύμβασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών. Για πρώτη φορά το σωματείο μας συναντιέται όχι μόνο με τον ΣΕΒ, αλλά και με μεμονωμένους εργοδότες για την υπογραφή επιχειρησιακών ΣΣΕ.

• Με συνέπεια και σταθερότητα παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια και όλους τους αντεργατικούς νόμους π.χ νόμος Βρούτση - Αχτσίογλου, τον απεργιοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου, νόμος Κατρούγκαλου κλπ .

• Δείξαμε αλληλεγγύη σε άλλους κλάδους που πήραν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που δεχόμαστε και σήκωσαν επιθετικά αιτήματα ενάντια στην εργοδοσία.

• Συγκρουστήκαμε με όλες τις επιλογές της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου που την απαρτίζουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και είναι εχθρικές προς τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους, όπως τον κώδικα δεοντολογίας, τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό, τα σχέδιά του για την πιστοποίηση του επαγγέλματος, τους σχεδιασμούς του για περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των συνάδελφων που είναι μέλη του (συνδρομές, ανανέωση αδειών κλπ.). Κάτω από την πίεση των δυνάμεων της Πανεπιστημονικής, που συνεργαζόμαστε στο ΟΕΕ, υπερψηφίστηκαν ψηφίσματα που καταδίκαζαν απολύσεις, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την καταπάτηση του ωραρίου, την τρομοκρατία, την προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.

• Ανοίξαμε μέτωπο και αναδείξαμε την ευθύνη των  δυνάμεων που δρουν στους κόλπους του σωματείου που με τις απόψεις τους και τις πρακτικές τους σκορπούν σύγχυση, αποπροσανατολίζουν και συμβάλουν στον εγκλωβισμό των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων με απόψεις βολικές για το σύστημα, που συνέβαλαν από την μεριά τους στην καλλιέργεια της λογικής ταξικής συνεργασίας. Απέχουν στην ουσία από όλες τις μορφές και δράσεις του σωματείου μας π.χ κινητοποιήσεις για την ΣΣΕ, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κάλεσαν σε απεργοσπασία με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την απεργία της 30 Μάη 2018, καλούν σε διάλυση του ΠΑΜΕ.

• Παλέψαμε να ισχυροποιηθεί το ΠΑΜΕ που έχει αναδειχτεί ως ο πραγματικός υπερασπιστής των εργαζομένων, πήραμε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε: απεργίες, συλλαλητήρια , κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες κλπ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Εσύ που δουλεύεις «από ήλιο σε ήλιο», χωρίς  να πληρώνεσαι υπερωρίες με τον «πέλεκυ» της απόλυσης πάνω απ’ το κεφάλι σου.

Εσύ που προσλήφθηκες με τον κατώτατο μισθό που νομοθετήθηκε και έχει διατηρηθεί από όλες τις ως τώρα κυβερνήσεις, αφού κατ’ απαίτηση των εργοδοτών κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Εσύ που ενώ ακόμα εργάζεσαι, έχεις υποστεί διαδοχικές μειώσεις στο μισθό σου και πλέον δε μπορείς να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες, καθώς τον πενιχρό μισθό στον τρώνε τα χαράτσια...

Εσύ που είσαι κάτω από την απειλή της απόλυσης, αναγκάστηκες να υπογράψεις ατομικές συμβάσεις εργασίας που σε καθιστούν έρμαιο στις ορέξεις του εργοδότη σου.

Εσύ, δεν είσαι μόνος σου, όλοι έχουμε τα ίδια προβλήματα με κοινή αιτία, τον ίδιο εχθρό, τον ίδιο κοινό δρόμο να βαδίσουμε…

Κανένας από εμάς να μη λυγίσει, στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση!

Μην πιστεύεις τα παραμύθια της κυβέρνησης περί ομαλότητας, αυξήσεων στους μισθούς, επαναφορά κλαδικών συμβάσεων. Παραμύθια που αποδεικνύονται από την επαναψήφιση του νόμου Βρούτση που καθορίζει τον κατώτατο μισθό από υπουργική απόφαση και σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας της χώρας, δηλαδή ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρησιακών ομίλων. Παραμύθια που αποδεικνύονται από την ίδια τη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Και στην ανάπτυξη όπως και στην κρίση κυβέρνηση-ΕΕ-εργοδότες στοχεύουν στην εξασφάλιση ικανοποιητικής κερδοφορίας των ομίλων, η οποία περνά μέσα από τη ραγδαία συμπίεση μισθών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την μείωση του «εργασιακού κόστους», την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της παραγωγής, την ενίσχυση με αναπτυξιακούς νόμους του μεγάλου κεφαλαίου, την εξεύρεση νέων πεδίων κερδοφορίας για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Η επίθεση δεν έχει ημερομηνία λήξης, τα αντιλαϊκά μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, θα συνεχίζονται έως ότου βάλει οριστικό τέρμα ο ίδιος ο λαός. Γι’ αυτό και όποιος πολιτικός φορέας υποκλίνεται στα μονοπώλια, στην εξουσία και την κερδοφορία τους, στην Ε.Ε., ως κυβερνητικός διαχειριστής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική, είναι στόχοι «εντός των τειχών», οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Πάρε κι εσύ μέρος στο ταξικό μέτωπο για την ικανοποίηση των αναγκών μας!

Μπορούμε να γίνουμε ισχυροί, να αντεπιτεθούμε και να νικήσουμε. Αδύναμοι είμαστε όταν μένει ο καθένας μόνος του. Έχουμε καθήκον να χτίσουμε τη δική μας ταξική ενότητα, να οργανωθούμε ώστε να ανατραπεί ο γενικός συσχετισμός δύναμης με ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς και να ηττηθεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ. Ο δρόμος που χαράζουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η πάλη που οργανώνει το κοινωνικό μέτωπο μισθωτών-αυτοαπασχολούμενων-σπουδαστών είναι η μόνη εγγύηση ότι θα μπει φραγμός στην επίθεση, θα ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Σήμερα πρέπει να δούμε πιο καθαρά την ανάγκη να βαδίσουμε προς την ανατροπή της εξουσίας των παρασίτων που κερδίζουν από τον κόπο μας και του κράτους τους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την οριστική απαλλαγή από το καπιταλιστικό σύστημα που είτε στη φάση της ανάπτυξης, είτε στη φάση της κρίσης, για τους εργαζόμενους και το λαό σημαίνει αύξηση της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης.

Μαζικοποιούμε το σωματείο - μας ενισχύουμε την ΕΣΑΚ

Απέναντι στην επίθεση που έχει δεχτεί η τάξη μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει ο δρόμος που χαράζει το ταξικό εργατικό κίνημα παλεύοντας για την επιτακτική ανάγκη της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για κίνημα ικανό να απαντήσει στην ολομέτωπη και γενικευμένη επίθεση, να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δεν θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών, αλλά θα οργανώνει την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν, πάλη που θα οδηγεί στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Ο δρόμος της οργάνωσης της πάλης με ταξικό προσανατολισμό, σε επίπεδο κλάδου περνάει μέσα από την μαζικοποίηση του σωματείου μας και την περαιτέρω ενίσχυση της ΕΣΑΚ

Ο δρόμος αυτός έχει δείγματα γραφής και παρακαταθήκες: οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστάτησαν, οργάνωσαν, στήριξαν τους αγώνες στην COSCO και στην ναυπ. Ζώνη. Αυτός ο δρόμος, ο δρόμος του ΠΑΜΕ, είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΙΚΕΣ.

Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε σήμερα οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και συνολικά η εργατική τάξη.

Είναι ο δρόμος στον οποίο κάθε κινητοποίηση, κάθε συγκέντρωση, κάθε δράση, είναι ένα ακόμα λιθαράκι για την οικοδόμηση της μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας, για τη συγκέντρωση δυνάμεων προς την αποφασιστική σύγκρουση.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει κατακτήσεις και στο σήμερα, ο δρόμος που συγκεντρώνει δυνάμεις για την πραγματική αντεπίθεση, για τη ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Παλεύουμε για

1. Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
2. Υπογραφή του σχεδίου ΣΣΕ της ΠΟΛ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, το οποίο κατοχυρώνει εργασία, ωράριο, αξιοπρεπή μισθό, άδειες κλπ.
3. Κατοχύρωση επαγγελματικής εξέλιξης μέσα από τη ΣΣΕ, με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και τη προϋπηρεσία, η οποία να μετράει από τη λήψη του πτυχίου και να υπολογίζεται και ο χρόνος ανεργίας. Όχι στην αξιολόγηση, όχι στις εξετάσεις, όχι στην πιστοποίηση.
4. Η αναγκαία επιμόρφωση για τις επαγγελματικές εξελίξεις να παρέχεται με ευθύνη του κράτους (από ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ, ΟΕΕ κλπ) δωρεάν για όλους.
5. Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς των σπουδών σε κύκλους και των ιδρυμάτων σε κατηγορίες. Να διαμορφώνει επιστήμονες με υψηλή ειδίκευση και επαγγελματική επάρκεια και γενικό μορφωτικό επίπεδο. Σύνδεση του πτυχίου με το δικαίωμα στην επαγγελματική κατοχύρωση. Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση, πιστοποίηση και αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος!
6. Απαιτούμε την κατάργηση του κώδικα δεοντολογίας, είναι αντιδραστικός.
7. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
8. Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Βασικός κατώτατος μισθός της ΕΓΣΕΕ €751. Όχι στον διαχωρισμό άνω και κάτω των 25 ετών. Υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Πλήρη σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
9. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Να μη γίνει ο επαναϋπολογισμός στις συντάξεις, να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά, να αποδοθούν χωρίς καθυστερήσεις, αιτήσεις και προαπαιτούμενα τα παρακρατηθέντα ποσά. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες.
10. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Σήμερα όλα αυτά και πολλά περισσότερα είναι εφικτά λόγο του πλούτου που παράγουμε και υπάρχει στην κοινωνία, αλλά και λόγο της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μπορούμε να βελτιώσουμε κατά πολύ τους όρους διαβίωσης μας. Ο καθοριστικός παράγοντας που θα αλλάξει προς όφελος μας την κατάσταση είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τίποτα δε θα μας χαριστεί και κανένας δε θα μας δώσει τίποτα παραπάνω αν εμείς οι ίδιοι δεν οργανωθούμε, αν δε κινητοποιηθούμε, αν δεν αντιτάξουμε και δεν παλέψουμε οργανωμένα και συγκροτημένα τα αιτήματα μας απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών του κλάδου. Η κάθε φωνή μόνη της δεν αρκεί.

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ:



Μαζικοποιούμε το σωματείο μέσα από την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μέσα από την ενίσχυση της ΕΣΑΚ Λογιστών Ελεγκτών, για την αντεπίθεση των εργαζομένων του κλάδου σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

ΨΗΦΙΣΕ
ΕΣΑΚ Λογιστών - Ελεγκτών



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης