Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ατοκα δάνεια σε μικρομεσαίους

Συμβάσεις με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων υπέγραψαν 35 τράπεζες για τη παροχή άτοκων δανείων στους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες

Ατοκα δάνεια σε μικρομεσαίους

Συμβάσεις με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων υπέγραψαν 35 τράπεζες για τη παροχή άτοκων δανείων στους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες


Τριάντα πέντε τράπεζες, 19 εμπορικές και 16 συνεταιριστικές, υπέγραψαν συμβάσεις με το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) για τη παροχή άτοκων δανείων στους μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Κατά τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα, οι τράπεζες να είναι έτοιμες να χορηγούν δάνεια για κεφάλαια κίνησης των επιχειρήσεων με εγγυήσεις έως 80% και ατόκως για διάστημα τριών ετών.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΕΜΠΜΕ «Θα ακολουθήσει άμεσα νέος κύκλος επαφών ώστε να συντονιστούν οι διαδικασίες των δύο πλευρών για τη μεγιστοποίηση της επιτυχίας του προγράμματος και την άμεση εξυπηρέτηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, αιτήσεις θα μπορούν  να κατατίθενται με την προδημοσίευση του οδηγού και ανάλογα με την ετοιμότητα της κάθε τράπεζας.»

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας του ΤΕΜΠΜΕ με τις τράπεζες αλλά και της δανειοδότησης των επιχειρήσεων είναι:

· Η εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ θα καλύπτει το 80% δανείων μέχρι 350.000 Ευρώ.

· Για το υπόλοιπο 20% του δανείου για το οποίο δεν εγγυάται το ΤΕΜΠΜΕ,  η τράπεζα δεν θα αναζητά περαιτέρω εξασφαλίσεις από τις επιχειρήσεις.     

· Η προμήθεια του ΤΕΜΠΜΕ θα καταβάλλεται απευθείας από την επιχείρηση εφάπαξ, κατά την πρώτη εκταμίευση του δανείου και θα ανέρχεται σε 1% της εγγύησης.

· Η διάρκεια της εγγύησης και της επιδότησης επιτοκίου θα είναι τριετής.

· Το επιτόκιο των δανείων θα είναι EURIBOR μηνός + 2,1 μονάδες .

· Το ΤΕΜΠΜΕ θα επιδοτεί το σύνολο του επιτοκίου σε διάρκεια τριών ετών. Η επιδότηση θα καταβάλλεται στην τράπεζα ανά εξάμηνο από την ημερομηνία εκταμίευσης του δανείου.

· Τα δάνεια αυτά δεν δύναται να ξεπερνούν το 30% του μέσου κύκλου εργασιών της εταιρίας των τριών τελευταίων ετών.

· Η προτεινόμενη συνεργασία αφορά και υφιστάμενες εγκρίσεις κεφαλαίων κίνησης.

· Τέλος, η προτεινόμενη συνεργασία συνεπάγεται την άρση εμπράγματων εγγυήσεων (προσημειώσεις) για το ύψος του ποσού που εγγυάται  το ΤΕΜΠΜΕ.  

Προϋπόθεση ώστε οι εταιρίες να είναι επιλέξιμες για την ενίσχυση είναι να έχουν κερδοφορία προ αποσβέσεων τα τρία τελευταία έτη.

Πέρα από αυτό αφορά:

· Επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερα από 50 άτομα και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκ ευρώ.

· Επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας, οποιασδήποτε εταιρικής μορφής, ακόμα και ελεύθερους επαγγελματίες,

· Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εκτός από δράσεις σε υδατοκαλλιέργειες, γεωργική παραγωγή και κτηνοτροφία.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο