Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημοσιονομική πειθαρχία επιβάλλει η Ε.Ε.

Οριστικό τέλος στις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα για δημοσιονομική χαλάρωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κρίση, έθεσαν τα συμβούλια υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. που συνεδρίασαν χθες και προχθές στις Βρυξέλλες.

Δημοσιονομική πειθαρχία επιβάλλει η Ε.Ε.

 Η Ελλάδα θα δανειστεί 53 δισ., ενώ ο προϋπολογισμός προβλέπει 40...

Οριστικό τέλος στις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα για δημοσιονομική χαλάρωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κρίση, έθεσαν τα συμβούλια υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. που συνεδρίασαν χθες και προχθές στις Βρυξέλλες.

Το μεν ένα απέρριψε τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, το δε άλλο ξεκαθάρισε ότι η στήριξη των οικονομιών είναι κατ εξοχήν εθνική υπόθεση του κάθε κράτους-μέλους, ανάλογα όμως με τις δυνατότητες και τα περιθώρια που έχει. Και όπως έσπευσε να υπογραμμίσει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, εξαιτίας του υψηλού δημόσιου χρέους, για την Ελλάδα τα περιθώρια είναι στενά και έχουν εξαντληθεί με τον προϋπολογισμό του 2009. «Κάθε χώρα θα χρησιμοποιήσει τα περιθώρια που έχει και εμείς λόγω υψηλότατου δημοσίου χρέους έχουμε πολύ μικρά περιθώρια», είπε ο κ. Αλογοσκούφης, ομολογώντας ουσιαστικά ότι η ελληνική οικονομία είναι ανοχύρωτη έναντι της επερχόμενης κρίσης εξαιτίας του ότι δεν έγινε πραγματική δημοσιονομική προσαρμογή τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ενδεικτικό πως ενώ ο προϋπολογισμός προβλέπει ότι το Δημόσιο θα δανειστεί το 2009 40 δισ. ευρώ, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις ο δανεισμός θα ανέλθει σε 53 δισ. ευρώ. Ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, από την πλευρά του, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είχε υπερβεί το όριο του 3% του ΑΕΠ για το έλλειμμα το 2007 και επισήμανε ότι η χώρα μας δεν θα πρέπει να ξεφύγει από τη δημοσιονομική πειθαρχία. Μια πειθαρχία που όπως τόνισε την επιβάλλει η αγορά.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο