Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλη Νοεμβρίου ο επόμενος 3ος κύκλος του καθεστώτος ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα»

Ένταξη υποδομών οπτικοακουστικής παραγωγής στον αναπτυξιακό νόμοΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ    


Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ένταξη υποδομών οπτικοακουστικής παραγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόη Λαμπριανίδη, προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα ενίσχυσης του κλάδου της οπτικοακουστικής βιομηχανίας από τον Αναπτυξιακό νόμο.

Κατά τη συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ένταξης στον Αναπτυξιακό νόμο της ευρύτερης οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ο Λ. Κρέτσος αναφέρθηκε στα μέτρα επιδότησης της οπτικοακουστικής παραγωγής που ήδη λειτουργούν με επιτυχία (35% cash rebate), αλλά και στα μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής ρευστότητας των επιχειρήσεων που αναμένεται να εφαρμοστούν στο τέλος του 2018 – αρχές του 2019 («Επιχειρηματική Χρηματοδότηση –ΤΕΠΙΧ ΙΙ», Πρόγραμμα εγγυοδοσίας με συνολικό ύψος προγράμματος €25 εκ. για οπτικοακουστικές παραγωγές, δημιουργία του πρώτου επενδυτικού ταμείου για την οπτικοακουστική παραγωγή με την μορφή Venture Capital Fund).

Ο Λ. Λαμπριανίδης, από την πλευρά του, συμφώνησε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, η οποία έχει υψηλή πολλαπλασιαστική θετική επίδραση στην εθνική οικονομία. Στη συνέχεια παρουσίασε τα καθεστώτα ενίσχυσης του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 και επισήμανε ότι μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου είναι δυνατόν να ενισχυθούν όλες οι δραστηριότητες που εμπίπτουν στον ΚΑΔ 59 «Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις».

Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο μπορούν να ενισχυθούν για κτιριακές υποδομές, αγορά καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, μισθώματα χρηματοδοτικής μίσθωσης, δαπάνες εκσυγχρονισμού ειδικών εγκαταστάσεων, καθώς και επενδυτικές δαπάνες σε άυλα στοιχεία ενεργητικού, όπως η προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού και συστημάτων οργάνωσης της επιχείρησης και το μισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου. Το ύψος της ενίσχυσης αντιστοιχεί σε επίπεδα της τάξεως του 10% έως 55% της συνολικής επένδυσης ανάλογα με την περιφέρεια και το μέγεθος της επιχείρησης. Ο επόμενος (3ος) κύκλος του καθεστώτος ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος κύκλος του καθεστώτος «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» είναι ακόμα ανοικτός για υποβολές αιτήσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο