Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΑ: Δελτίο τύπου Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 13.10

ΕΦΕΕΑ: Δελτίο τύπου Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 13.10
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ 13/10/2018

Στις 13/10/2018 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΦΕΕΑ με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής εν όψει των εκλογών που θα γίνουν από 29/10 έως 6/11, για την εκλογή νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στην ΠΟΦΕΕ .

Η Γενική συνέλευση συζήτησε όλα τα σημαντικά προβλήματα που μας απασχολούν , τόσο κλαδικά όσο και γενικότερα.

Καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

69 ψήφοι κατά 54 υπέρ και 2 λευκά

Υπερψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

68 ψήφοι υπέρ 55 κατά και 2 λευκά

Ολοκληρώθηκε η εκλογή εφορευτικής επιτροπής εν όψει των εκλογών που θα γίνουν από 29/10 έως 6/11 , για την εκλογή νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στην ΠΟΦΕΕ .

Η Γ.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή της ένωσης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν άλλες ενώσεις και ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων με αιχμή το αίτημα για επαναφορά του αφορολογήτου , το ασφαλιστικό και το σταμάτημα των κατασχέσεων.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ

Συναδέλφισσες - φοι ,

Οι λογιστές, όπως και χιλιάδες άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώσαμε βαριά την «επιστροφή στην ανάπτυξη». Η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ο ορυμαγδός των έμμεσων φόρων, η εκτόξευση των φόρων και των χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η δουλειά ήλιο με ήλιο και η συνυπευθυνότητα του λογιστή, διέλυσαν τη ζωή μας.

Δεν έχουμε περιθώριο να ζούμε με αυταπάτες ότι μπορεί και να τη γλιτώσουμε περιχαρακώνοντας το επάγγελμά μας. Η επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας (φορολογία, ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία κλπ) δεν έχει κλαδικό χαρακτήρα. Είναι μια ξεκάθαρη ταξική επέλαση στα λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

- Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο.
- Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

- Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

- Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
- Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

- Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ.

- Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων του Δημοσίου όπως π.χ. Υπουργείο Οικονομικών δωρεάν.

- Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 7.00μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ ΕΦΕΕΑ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε στις αρχές Ιουνίου ότι ο Ε.Φ.Κ.Α ανήρτησε στο Taxisnet εν μέσω της υποβολής των δηλώσεων συμπληρωματικές βεβαιώσεις 2017 που περιελάμβαναν κυρίως αποδοχές ασθενείας.
Αυτό το γεγονός δεν μπορούσε κανείς συνάδελφος ή φορολογούμενος να το εξακριβώσει παρά μόνο ελέγχοντας εκ νέου τις βεβαιώσεις στην σελίδα της Α.Α.Δ.Ε ώστε να υποβάλλει συμπληρωματική έως τις 26/7/2018 που έληξε η υποβολή των εμπρόθεσμων δηλώσεων.
Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιο ζήτημα καλούνται να υποβάλλουν τροποποιητική με πρόστιμο μιας και είναι εκπρόθεσμη.
Εξ ίσου εκπληκτική ήταν η ανακάλυψη στις αρχές Οκτωβρίου όταν στην προσπάθεια να υποβάλλουμε τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών 2016 εμφανιζόταν μήνυμα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ότι πρέπει να υποβάλλουμε πρώτα τροποποιητική με πρόστιμο 100 ευρώ για το 2016 και στην συνέχεια να υποβληθεί χωρίς πρόστιμο η τροποποιητική για τα αναδρομικά που λήγει στις 31/12/2018.
Γεγονός που καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο Ε.Φ.Κ.Α και πέρυσι ανήρτησε εκ των υστέρων συμπληρωματικές βεβαιώσεις χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση για αυτή την διαδικασία.
Πρακτικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα για τροποποιητικές 2016-2017 επειδή ο ΕΦΚΑ εν κρυπτώ και χωρίς να ενημερώσει κανέναν ανήρτησε βεβαιώσεις.
Αυτή η παράλειψη του ΕΦΚΑ θα μας φέρει αντιμέτωπους με τους πελάτες μας που θα ζητάνε να πληρώσουμε εμείς τα πρόστιμα αυτά με την λογική ότι αυτοί δεν γνώριζαν ότι είχαν τέτοια υποχρέωση μεταθέτοντας την ευθύνη σε εμάς.

Ζητούμε από τον ΕΦΚΑ :

- Να εκδοθεί άμεσα Δελτίο Τύπου από την αρμόδια Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ όπου θα παραδέχεται ότι έχει αναρτήσει εκ των υστέρων αυτές τις βεβαιώσεις με βεβαία ημερομηνία ανάρτησης (αρχές Ιουνίου).

Απαιτούμε από την ΑΑΔΕ και το ΥΟ:

- Να μεριμνήσουν για την έκδοση εγκυκλίου ώστε οι συγκεκριμένες τροποποιητικές να υποβληθούν έως 31/12/2018 όπως οι αντίστοιχες για αναδρομικά κλπ.

Η ευθύνη αυτής της απαράδεκτης κατάστασης βαρύνει αποκλειστικά τον ΕΦΚΑ και είναι αναγκαίο να αναλάβει τις ευθύνες για αυτά τα λάθη και τις παραλείψεις του ώστε να θεραπευθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με δική του υπαιτιότητα.

Απαιτούμε ρύθμιση για τα πρόστιμα επί εκπροθέσμων ΜΥΦ.

- Προτείνουμε να μην επιβάλλεται πρόστιμο επί εκπροθέσμου υποβολής τροποποιητικής αρχείων ΜΥΦ όταν το αρχικό αρχείο έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.

Έχουν ήδη αρχίσει να βεβαιώνονται σχετικά πρόστιμα από τις Δ.Ο.Υ για το φορολογικό έτος 2014 (100/τρίμηνο) για περιπτώσεις που ενώ είχαμε την αγωνία να ανταποκριθούμε εμπρόθεσμα στην σχετική υποχρέωση, πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την τελευταία στιγμή ή ακόμη και κατόπιν εορτής αναρτούσαν (πχ έξοδα τραπεζών-χρεωστικοί τόκοι κλπ) στοιχεία αναγκάζοντας μας σε τροποποιητικές.



Το Προεδρείο της Γ.Σ.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης