Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλογοσκούφης: Δύσκολες οι επιλεκτικές μειώσεις ΦΠΑ

Μια γενικευμένη μείωση του ΦΠΑ δεν χρειάζεται άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ επιλεκτικές αυξομειώσεις στο ΦΠΑ απαιτούν την άδεια της Επιτροπής «και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχομενο μείωσης ΦΠΑ σε «ευαίσθητους» τομείς.

Αλογοσκούφης: Δύσκολες οι επιλεκτικές μειώσεις ΦΠΑ

    
Μια γενικευμένη μείωση του ΦΠΑ δεν χρειάζεται άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ επιλεκτικές αυξομειώσεις στο ΦΠΑ απαιτούν την άδεια της Επιτροπής «και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχομενο μείωσης ΦΠΑ σε «ευαίσθητους» τομείς.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι εκτός απο την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιλεκτικές αυξομειώσεις στο ΦΠΑ, απαιτείται και ομοφωνία στο  επίπεδο του Συμβουλίου Ecofin.

Πάντως ο υπουργός Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι συζητάτε πακέτο για τη μείωση του ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες κλάδων έντασης εργασίας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις επιλεκτικές αυξομειώσεις στο ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό θα συζητήσει ο Γ.Αλογοσκούφης την Τετάρτη με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης και τους τουριστικούς φορείς.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ακόμη ότι χρειάζονται στοχευμένα μέτρα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι μόνο πόσα ξοδεύεις, αλλά και πού τα ξοδεύεις, με ποιο τρόπο τα ξοδεύεις, ποιούς κλάδους της οικονομίας πρέπει να ενισχύσεις και ποιες κοινωνικές ομάδες θα προσπαθήσεις να οφελήσεις». Χρειάζεται, είπε, μια στοχευμένη πολιτική και αυτή την πολιτική θα εφαρμόσουμε.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε δε, ότι υπάρχουν κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα καινούργια δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και να αναλαμβάνει η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται.

Απαντώντας σε ερώτημα ποια θα είναι η πρώτη δέσμη μέτρων, είπε χαρακτηριστικά «μη ψάχνετε για δέσμη». Κάνουμε μια πολιτική, η οποία θα προσπαθήσει να συγκρατήσει τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά κυρίως να διατηρήσει την ανάπτυξη και να ενισχύσει αυτούς που πλήττονται απο την κρίση, είτε είναι δανειολήπτες, είτε είναι άνεργοι, είτε χαμηλοσυνταξιούχοι.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τόσο έντονα προβλήματα λόγω της κρίσης όσο κάποιες άλλες χώρες. Οπως είπε, η Ελλάδα και στο τρίτο τρίμηνο του 2008 είχε ρυθμό ανάπτυξης πάνω απο το 3% και συμπλήρωσε ότι για το 2009 οι προβλέψεις είναι πιο άσχημες, αλλά ότι η κατάσταση παρακολουθείται.

Πηγή Τα Νέα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο