Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία των Ελευθέρων ΖωνώνΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και η απόφαση ΔΔΘΕΚΑ Δ 1144720 2018 σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των Ελευθέρων Ζωνών μετά και το από 11/10/2018 δελτίο τύπου της Α.Α.Δ.Ε.

Με την απόφαση καθορίζονται, κατά το μέρος που δεν ρυθμίζονται από τις διατάξεις της ενωσιακής νομοθεσίας, οι όροι, προϋποθέσεις και επί μέρους διαδικασίες του ειδικού καθεστώτος των ελευθέρων ζωνών που αφορούν:
α) στη σύσταση των ελευθέρων ζωνών,
β) στον καθορισμό των αρμόδιων τελωνειακών αρχών,
γ) στην εγκατάσταση μίας επιχείρησης εντός της ελεύθερης ζώνης για την άσκηση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας,
δ) στον καθορισμό των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων των εμπλεκόμενων προσώπων,
ε) στη διαδικασία εισόδου και εξόδου των εμπορευμάτων προς/από την ελεύθερη ζώνη,
στ) στη λειτουργία των ελευθέρων ζωνών,
ζ) στην εκκαθάριση του ειδικού καθεστώτος και
η) στον έλεγχο εντός της ελεύθερης ζώνης.

Οι Τελωνειακές Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας, στο πλαίσιο της χωρικής αρμοδιότητάς τους:
α) χορηγούν την έγκριση τήρησης λογιστικής αποθήκης για την εγκατάσταση μίας επιχείρησης εντός της ελεύθερης ζώνης, συμπεριλαμβανομένου του φορέα διαχείρισης,
β) χορηγούν την έγκριση για κάθε κατασκευή ή μετατροπή κτιρίου εντός της ελεύθερης ζώνης,
γ) εξετάζουν τα κριτήρια (α), (β), (γ) και (ε) του άρθρου 39 του Ενωσιακού Τελωνειακού Κώδικα για τα πρόσωπα που αιτούνται τη σύσταση ελεύθερης ζώνης ή την εγκατάσταση επιχείρησης εντός αυτής, σε συνεργασία όπου απαιτείται και με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ως τελωνείο ελέγχου της ελεύθερης ζώνης ορίζεται το τελωνείο στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η ελεύθερη ζώνη.

Η νέα απόφαση ισχύει από 1/1/2019.

Δείτε την απόφαση ΔΔΘΕΚΑ Δ 1144720 ΕΞ 2018 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο