Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλος εποχής για Pontiac, Saab και Saturn

Σοβαρές σκέψεις να εγκαταλείψει τις φίρμες Saturn, Saab και Pontiac κάνει η General Motors, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μειώσει τα έξοδά της και να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 12 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση

Τέλος εποχής για Pontiac, Saab και Saturn

Σοβαρές σκέψεις να εγκαταλείψει τις φίρμες Saturn, Saab και Pontiac κάνει η General Motors, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μειώσει τα έξοδά της και να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 12 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση.

Ήδη, ο αμερικάνικος κολοσσός σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες εγκατέλειψε τα αυτοκίνητα τύπου Hummer, καθώς με την πώληση ή εγκατάλειψη ορισμένων μοντέλων εξοικονομεί χρήματα, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην ξεμείνει από μετρητά μέχρι το τέλος του έτους. ¶λλες αμερικάνικες φίρμες αυτοκίνητων, οι οποίες ανήκουν στην GM είναι η Chevrolet, η GMC, η Buick και η Cadillac.

Ταυτόχρονα, η GM καταβάλει προσπάθειες να περιορίσει το χρέος της αλλά και τα έξοδα προσωπικού, είτε αυτοί είναι εν ενεργεία είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόεδρος της Bουλής των Aντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόσι και  Επικεφαλής της αμερικάνικης γερουσίας Χάρι Ριντ, έθεσαν χρονικό περιθώριο στον διευθύνων σύμβουλο της GM, Ρικ Βάγκονερ να πετύχει σημαντική περικοπή στα έξοδα. Το Κογκρέσο αναμένεται ότι θα συζητήσει το σχέδιο διάσωσης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ύψους 25 δισ. δολαρίων, ενώ η ψήφιση ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GM ίδρυσε το τμήμα της Pontiac το 1926, οι πωλήσεις της οποίας έφτασαν στο ζενίθ τους το 1978 όταν πωλήθηκαν 896.980 οχήματα. Τότε η GM είχε πωλήσει 9,55 εκατ. οχήματα παγκοσμίως. Αντίθετα, το 2008 οι πωλήσεις αυτοκινήτων Pontiac μειώθηκαν κατά 21%. Οι αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Pontiac, είναι οι πιο πολυάριθμοί από τις τρεις φίρμες που ενδέχεται να εγκαταλείψει η GM. Από τους 6.400 αντιπροσώπους που διαθέτει η GM, οι 1.071 είναι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων Pontiac, οι 400 αυτοκινήτων Saturn και οι 105 αυτοκινήτων Saab.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο