Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eκλεισαν τα τεκμήρια για αυτοκίνητα-ακίνητα

29 Νοέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • EKTOΣ συστήματος τεκμηρίων θα μείνουν κατά πάσα πιθανότητα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα έως 2.000 κυβικά εκατοστά και οι κατοικίες έως 200 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης έκανε δεκτές στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το γενικό περίγραμμα των προτάσεων των εκπροσώπων των εμπόρων αυτοκινήτων, ιδιοκτητών ακινήτων και εμπόρων σκαφών αναψυχής αναφορικά με το νέο σύστημα τεκμηρίων.
Eκλεισαν τα τεκμήρια για αυτοκίνητα-ακίνητα              

EKTOΣ συστήματος τεκμηρίων θα μείνουν κατά πάσα πιθανότητα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα έως 2.000 κυβικά εκατοστά και οι κατοικίες έως 200 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης έκανε δεκτές στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το γενικό περίγραμμα των προτάσεων των εκπροσώπων των εμπόρων αυτοκινήτων, ιδιοκτητών ακινήτων και εμπόρων σκαφών αναψυχής αναφορικά με το νέο σύστημα τεκμηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι ρυθμίσεις –οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, τον Δεκέμβριο– σχεδόν θα ταυτίζονται με τις προτάσεις των φορέων, οι οποίες προβλέπουν:

Ποσά «μέσου ετήσιου κόστους χρήσης» για Ι.Χ. αυτοκίνητα από 2.000 κ. εκ. και άνω, κυμαινόμενα από 3.000 έως 6.000 ευρώ.

Για κατοικίες από 200 τετραγωνικά και άνω, θα προβλέπεται «δαπάνη χρήσης και συντήρησης» 5 ευρώ ανά τ.μ. και ανά μήνα.

Για σκάφη αναψυχής θα ισχύσει «ελάχιστο ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης» από 1.788 ευρώ.

Εξάλλου ξεκινά άμεσα η ενημερωτική εκστρατεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με κεντρικό σύνθημα «Η φορολογική συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση».
 
Εκτός τεκμηρίων Ι.Χ. έως 2.000 κ.εκ. και κατοικίες έως 200 τετραγωνικά              

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, απεδέχθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το γενικό πλαίσιο των προτάσεων των εκπροσώπων των εμπόρων αυτοκινήτων, των ιδιοκτητών ακινήτων και των εμπόρων σκαφών αναψυχής για το πώς πρέπει να λειτουργήσει το νέο σύστημα. Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι τελικές ρυθμίσεις που θα νομοθετήσει το υπουργείο σχεδόν θα ταυτίζονται με τις προτάσεις αυτές.

Με βάση τα όσα προτείνουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων αυτοκινήτων (Σύνδεσμος Εισαγωγέων - Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), των ιδιοκτητών ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και των εμπόρων σκαφών:

Πρώτον: Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα από 2000 κ.εκ. και άνω θα προσδιορισθούν ποσά «μέσου ετησίου κόστους χρήσης» κυμαινόμενα από 3.000 έως 6.000 ευρώ. Ειδικότερα το κόστος αυτό θα είναι 3.000 ευρώ για Ι.Χ. από 2001-2500 κ.εκ., 3.500 ευρώ για Ι.Χ. από 2501-3000 κ.εκ., 4.000 ευρώ για Ι.Χ. από 3001 έως 4000 κ.εκ., 5.000 ευρώ για Ι.Χ. από 4001 έως 5000 κ.εκ. και 6.000 ευρώ για Ι.Χ. από 5001 κ.εκ. και άνω.

Δεύτερον: Για τις κατοικίες από 200 τετραγωνικά και πάνω προβλέπεται «δαπάνη χρήσης και συντήρησης» 5 ευρώ ανά τ.μ. και ανά μήνα.

Σύμφωνα με την πρόταση, το παραπάνω ποσό πρέπει να μειωθεί στο ήμισυ για τους βοηθητικούς χώρους των κατοικιών αυτών (αποθήκες, θέσεις στάθμευσης, υπόγεια κ.λπ.).

Για την κύρια κατοικία από 200 τ.μ. και άνω το κόστος χρήσης και συντήρησης θα προσμετράται για 12 μήνες, ενώ για την εξοχική κατοικία θα λαμβάνεται υπόψη για τρεις μήνες.

Τρίτον: Για τα σκάφη αναψυχής, προβλέπεται «ελάχιστο ετήσιο κόστος χρήσης και συντήρησης» 1.788 ευρώ για μήκος από 7-8 μέτρα, 2.437 ευρώ για μήκος από 8 έως 9 μέτρα, 2.849 ευρώ για μήκος από 9 έως 10 μέτρα, 5.838 ευρώ για 10 έως 11 μέτρα και 8.085 ευρώ για μήκος από 11 έως 12 μέτρα.

Oσον αφορά την ενημερωτική εκστρατεία για τη φοροδιαφυγή η οποία παρουσιάστηκε χθες στο Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ξεκινά άμεσα και έχει ως κεντρικό σύνθημα "Η φορολογική συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση. Ξεκινά από τον καθένα μας και μας αφορά όλους".

Πηγή: Express.gr 

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης