Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Η ισπανική κυβέρνηση προτίθεται να καθιερώσει ειδικό φόρο ψηφιακών υπηρεσιών

Σύμφωνα με το μέτρο, θα επιβληθεί φόρος 3% σε ορισμένες ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται από εταιρείες με συνολικές πωλήσεις άνω των 750 εκατ. ευρώ και πωλήσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ εντός της Ισπανίας. Τα έσοδα από την πώληση διαδικτυακής διαφήμισης, υπηρεσιών ψηφιακής διαμεσολάβησης και χρηματιστηριακών συναλλαγών και προσωπικών δεδομένων θα περιληφθούν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου.

Η πρόταση συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία προϋπολογισμού που διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση με το κόμμα των Podemos.

Επίσης, στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνεται ένα μέτρο που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι η φορολογική επιβάρυνση των εταιριών (μετά από τις φορολογικές εκπτώσεις ) δεν θα  είναι μικρότερη από 15%.

Επιπλέον, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει πρόταση για μείωση του ποσοστού προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα γυναικείας υγιεινής από 10% έως 4%.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο