Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Ενημερωτικό σημείωμα για την συνάντηση με τον κ. Πιτσιλή την Παρασκευή 5.10

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 105 62 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-36.22.707
FAX: 210-36.38.782
www.poedoy.gr
email: [email protected]

Αθήνα 12.10.2018
Αρ. Πρωτ.: 1377

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5.10.2018

Την Παρασκευή 5.10.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ- ΔΟΥ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ τέθηκαν τα εξής θέματα:

- Επισημάναμε ότι παρά τις υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας δεν έχει τροποποιηθεί ακόμη ο νόμος για τις ποινικές-αστικές ευθύνες των υπαλλήλων και απαιτήσαμε την λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να μην γίνουν οι συνάδελφοι μας εξιλαστήρια θύματα και επωμιστούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Επιδώσαμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου ως εξής :

1. Δεν θα επιτρέψουμε οι υπερωρίες να αποκτήσουν μόνιμη κατάσταση ακυρώνοντας τον προαιρετικό τους χαρακτήρα και για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

2. Οι υπερωρίες που πραγματοποιούνται, εντός ή εκτός των υπηρεσιών μας δεν μπορεί υπαμείβονται και μάλιστα για μέρος αυτών.

3. Η εξόφλησή τους θα πρέπει να γίνεται σε τακτά διαστήματα (π.χ. με εκκαθάριση του επόμενου, της πραγματοποίησης, μήνα) και για το σύνολο αυτών.

4. Δεν θα ανεχθούμε τη χρηματοδότηση των εξόδων κίνησης απ' τους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως επίσης και τη χρήση ιδίων μέσων μεταφοράς.

5. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του πενθημέρου η οποία δρομολογείται στις υπηρεσίες μας.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία να δώσουν άμεσα λύση. Σε διαφορετική περίπτωση η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι όλης της χώρας, θα καλέσουν τους συναδέλφους σε αποχή από κάθε υπερωριακή και απλήρωτη εργασία.

- Για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων της ΑΑΔΕ:

Γνωστοποιήσαμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου ότι δεν δεχόμαστε καμία μείωση οργανικών θέσεων σε καμία ΔΟΥ των Νομών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Χαλκιδικής και σε όλη την περιφέρεια. Προτείνουμε την αύξηση δέκα έως δεκαπέντε τοις εκατό (10-15%) κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις ΔΟΥ της περιφέρειας.

- Διαμαρτυρηθήκαμε για την λειτουργία της Διεύθυνσης Προσωπικού της ΑΑΔΕ και διαβιβάσαμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου με την οποία προτείναμε για τις κρίσεις -επιλογές και τις μετακινήσεις συναδέλφων τα εξής :

- Συγκρότηση των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων σύμφωνα με όσα ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο. Η σημερινή συγκρότηση των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων της ΑΑΔΕ είναι μια απόκλιση που δεν συμβάλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των κρίσεων, αντίθετα ενισχύει το έλλειμμα εμπιστοσύνης.

- Δημοσιοποίηση των μορίων όλων των υποψηφίων.

- Δημοσιοποίηση της τελικής σειράς κατάταξης με διαχωρισμό βαθμολογίας γραπτής και προφορικής εξέτασης.

- Γνωστοποίηση σε όλους τους υποψηφίους της «Ειδικής αιτιολόγησης». ^ Να προηγείται η συνέντευξη της γραπτής εξέτασης, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση συμψηφισμών.

- Να τηρούνται πλήρη πρακτικά της δομημένης συνέντευξης, ώστε να μπορεί να υποβάλει ένσταση ο υποψήφιος και να υπάρχουν στοιχεία για την κρίση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου. ^ Συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων.

- Για τα ΓΕΦ ζητήσαμε να καταβάλλονται οδοιπορικά έξοδα στους συναδέλφους που τα στελεχώνουν. Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας για μια ΔΟΥ τουλάχιστον ανά Νομό με έλεγχο και δικαστικό.

- Ρωτήσαμε για το μέλλον της Φορολογικής Ακαδημίας.

- Ζητήσαμε την οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΠΟΕ- ΔΟΥ.

- Τέλος καταγγέλθηκαν αυταρχικές συμπεριφορές Προϊσταμένων προς τους υπαλλήλους.

Ο κ. Διοικητής απάντησε τα εξής :

- Για την τροποποίηση του Νόμου για τις ποινικές-αστικές ευθύνες των εργαζομένων έχει κάνει σχετική θετική εισήγηση προς τον Υπουργό με επιχειρήματα και πιστεύει πως θα λυθεί το θέμα. Θα ασκήσει και περαιτέρω πίεση αν χρειαστεί.

- Για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάποια στοιχεία και μετά την λήψη και επεξεργασία τους θα αποφασίσει.

- Η Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα σπάσει σε δύο κομμάτια και θα γίνει επαναπροκήρυξη των θέσεων.

- Εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθούν οδοιπορικά έξοδα στους συναδέλφους που στελεχώνουν τα ΓΕΦ.

- Για το αίτημα της επαναλειτουργίας των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού σε κάθε ΔΟΥ που βρίσκεται σε Πρωτεύουσα Νομού, θα εξετασθεί κατά περίπτωση σε συνδυασμό με την δυνατότητα εξεύρεσης προσωπικού. 

- Για την Φορολογική Ακαδημία έχει βρεθεί το κτίριο όμως απαιτούνται τεχνικές παρεμβάσεις που ελπίζει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

- Τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί καμία αυταρχική συμπεριφορά Προϊσταμένου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης