Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΓΣΕΕ: Αποφάσεις εκτελεστικής επιτροπής σχετικά με τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/10/2018

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να αποφασίσει τις εισηγήσεις της στην ολομέλεια της Συνομοσπονδίας, γύρω από τον προγραμματισμό δράσης στα ζητήματα Κυβερνητικών μεθοδεύσεων για τον κατώτατο μισθό και της αναγκαιότητας επαναφοράς της ρύθμισης για τον καθορισμό του μέσω της ΕΓΣΣΕ, του προϋπολογισμού καθώς και του επαναϋπολογισμού των συντάξεων.

Για τη ΓΣΕΕ, το αίτημα για άμεση επαναφορά από την Κυβέρνηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, χωρίς διακρίσεις, και ο εφεξής καθορισμός του μισθού και του ημερομισθίου, για όλους τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας, από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποτελεί κεντρικό αίτημα, επιτακτική ανάγκη και κρίσιμο διακύβευμα.

Η Συνομοσπονδία, το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τους συμμετέχοντες στην «Κοινωνική Συμμαχία» φορείς, θα εξετάσει τρόπους αντίδρασης απέναντι στη διττή, πλην όμως ψευδεπίγραφη και παραπλανητική για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, Κυβερνητική πολιτική.

Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, την Εκτελεστική Επιτροπή απασχόλησαν τα πρωτοφανή και διαρκώς εντεινόμενα φαινόμενα βίας των «δυνάμεων» του Π.Α.ΜΕ και οι επιθέσεις που δέχονται μια σειρά από οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ, αλλά και της απαράδεκτης προσπάθειας υπονόμευσης συνεργατικών  μορφών  της οικονομίας, ως οργανικό τμήμα του παραγωγικού συστήματος. Για τη Συνομοσπονδία ζητήματα δημοκρατίας και δημοκρατικής νομιμότητας, όπως και ενθάρρυνσης συλλογικών προσπαθειών εργαζομένων προβληματικών επιχειρήσεων να διασώσουν, με όρους οικονομικής βιωσιμότητας τις θέσεις εργασίας τους, είναι αδιαπραγμάτευτα. Για το λόγο αυτό,  συντονισμένα και ομόθυμα θα αντιμετωπιστούν τόσο η βία όσο και κάθε επίθεση που στοχεύει στο  εσωτερικό του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν νοείται συμμετοχή σε θέσεις εκπροσώπησης της ΓΣΕΕ και a la carte επίκληση της επωνυμίας της Συνομοσπονδίας, όταν διαπράττονται ποινικά αδικήματα σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκλεγμένων συνδικαλιστικών μας στελεχών, όταν εκλείπει ο στοιχειώδης δημοκρατικός σεβασμός στο καταστατικό, στους δημοκρατικούς κανόνες και στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Στην κατεύθυνση αυτή θα ενημερωθεί, μέσω των εκπροσώπων μας, και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία ITUC, μέλος της οποίας είναι η ΓΣΕΕ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο