Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Με μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ τα ηλεκτρονικά βιβλία στη Νορβηγία από τον Ιούλιο του 2019


Με μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ θα φορολογούνται από την 1.1.2019 τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα νέα περιοδικά από την 1η Ιουλίου 2019 στην Νορβηγία. Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019 που βρίσκεται τώρα στο κοινοβούλιο.

Οι προμήθειες ηλεκτρονικών βιβλίων και ηλεκτρονικών εκδόσεων υπόκεινται σήμερα στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 25% της Νορβηγίας, παρόλο που το χαρτί και οι έντυπες δημοσιεύσεις έχουν υποβληθεί σε μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφώνησαν να επιτρέψουν στα κράτη μέλη να εναρμονίσουν τους συντελεστές ΦΠΑ για το ηλεκτρονικό βιβλίο με τα μειωμένα ή μηδενικά ποσοστά που προσφέρονται στα έντυπά τους.

Το μέτρο υπόκειται στην έγκριση της Αρχής Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο