Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Με συνέπεια και σταθερότητα η ΓΣΕΕ κατά της ρύθμισης του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση»

«Με συνέπεια και σταθερότητα η ΓΣΕΕ κατά της ρύθμισης του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9/10/18

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εδώ και τώρα επαναφορά της αρμοδιότητας στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Η ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα την απάντηση του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας στην πρόσκληση από την Επιτροπή Συντονισμού της «Διαβούλευσης» να διατυπώσει ο επιστημονικός φορέας των συνδικάτων τη θέση του για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου από την Κυβέρνηση.

Η απάντηση απηχεί την ενιαία θέση των συνδικάτων ότι με την έναρξη της διαδικασίας αυτής «νομιμοποιείται» η ωμή κατάλυση του δικαιώματος των  εργαζομένων να διαπραγματεύονται ελεύθερα και συλλογικά για το ύψος του βασικού μισθού - που αφορά την πλειοψηφία των εργαζομένων - στο πλαίσιο της υπογραφής της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο της,  μέσω της δημοσιοποιουμένης δήλωσης του προέδρου τους, επαναλαμβάνουν τεκμηριωμένα την αντίθεσή τους, από την πρώτη στιγμή, στους μνημονιακούς νόμους με τους οποίους ανατέθηκε στο κράτος ο προσδιορισμός του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

Η πλήρης και όχι ψευδεπίγραφη επαναφορά και ενεργοποίηση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, είναι για εμάς το κεντρικό αίτημα, επιτακτική ανάγκη και κρίσιμο διακύβευμα.

Επισυνάπτονται η δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και η ετήσια έκθεση μας για την Ελληνική Οικονομία 2018.

                                                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης