Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μεγάλη τιμητική διάκριση για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

10 Οκτώβριου 2018 Σχόλια
Μεγάλη τιμητική διάκριση για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Μία πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την απονομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση της ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής έδρας Jean Monnet στην «Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση». Κάτοχος της έδρας είναι η επίκουρη καθηγήτρια φορολογικού δικαίου κα Αικατερίνη Σαββαΐδου. Ερευνήτρια της έδρας είναι η διδάκτορας φορολογικού δικαίου κα Βασιλική Αθανασάκη. 


Σκοπός της έδρας Jean Monnet είναι η εν γένει προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας στα ζητήματα της ευρωπαϊκής φορολογικής πολιτικής και διοίκησης, τα οποία τοποθετούνται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η εμβάθυνση και συστηματοποίηση της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του ευρωπαϊκού φορολογικού δικαίου μέσα από την πανεπιστημιακή διδασκαλία μαθημάτων προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, Erasmus και διατμηματικών/διατομεακών μαθημάτων βάσει ενός σύγχρονου και ανταποκρινόμενου σε διεθνή πρότυπα προγράμματος σπουδών, τη διοργάνωση ποικίλων επιστημονικών εκδηλώσεων, την δημοσίευση μελετών, άρθρων και επιστημονικών συγγραμμάτων, την δημιουργία συμπράξεων ακαδημαϊκού και ιδιωτικού τομέα, καθώς και την ανάληψη πάσης φύσεως εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων που θα συνεισφέρουν στην πληρέστερη εμπέδωση καίριων ζητημάτων ευρωπαϊκής φορολογικής διοίκησης και πολιτικής. Γενικότερα οι ευρωπαϊκές ακαδημαϊκές έδρες Jean Monnet στοχεύουν στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και απονέμονται σε ακαδημαϊκούς με εξειδίκευση σε ευρωπαϊκά θέματα με σημαντική εμπειρία και δημοσιεύσεις στον τομέα των ευρωπαϊκών θεμάτων.


Να συγχαρούμε την κα Αικατερίνη Σαββαΐδου για την σημαντική αυτή διάκριση που αποτελεί τιμή για την ίδια, αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο της.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης