Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Μεγάλη τιμητική διάκριση για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μία πολύ σημαντική διάκριση πέτυχε ο Τομέας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την απονομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση της ευρωπαϊκής ακαδημαϊκής έδρας Jean Monnet στην «Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση». Κάτοχος της έδρας είναι η επίκουρη καθηγήτρια φορολογικού δικαίου κα Αικατερίνη Σαββαΐδου. Ερευνήτρια της έδρας είναι η διδάκτορας φορολογικού δικαίου κα Βασιλική Αθανασάκη. 


Σκοπός της έδρας Jean Monnet είναι η εν γένει προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας στα ζητήματα της ευρωπαϊκής φορολογικής πολιτικής και διοίκησης, τα οποία τοποθετούνται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η εμβάθυνση και συστηματοποίηση της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του ευρωπαϊκού φορολογικού δικαίου μέσα από την πανεπιστημιακή διδασκαλία μαθημάτων προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, Erasmus και διατμηματικών/διατομεακών μαθημάτων βάσει ενός σύγχρονου και ανταποκρινόμενου σε διεθνή πρότυπα προγράμματος σπουδών, τη διοργάνωση ποικίλων επιστημονικών εκδηλώσεων, την δημοσίευση μελετών, άρθρων και επιστημονικών συγγραμμάτων, την δημιουργία συμπράξεων ακαδημαϊκού και ιδιωτικού τομέα, καθώς και την ανάληψη πάσης φύσεως εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων που θα συνεισφέρουν στην πληρέστερη εμπέδωση καίριων ζητημάτων ευρωπαϊκής φορολογικής διοίκησης και πολιτικής. Γενικότερα οι ευρωπαϊκές ακαδημαϊκές έδρες Jean Monnet στοχεύουν στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και απονέμονται σε ακαδημαϊκούς με εξειδίκευση σε ευρωπαϊκά θέματα με σημαντική εμπειρία και δημοσιεύσεις στον τομέα των ευρωπαϊκών θεμάτων.


Να συγχαρούμε την κα Αικατερίνη Σαββαΐδου για την σημαντική αυτή διάκριση που αποτελεί τιμή για την ίδια, αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο της.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο