Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΛΕΠΑ: Ενημέρωση των αποφάσεων και του προγράμματος δράσης που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση 25.9.2018

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  
(Ε.Λ.Ε.Π.Α.)

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 - 38 35 093 -  ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση των αποφάσεων και του προγράμματος δράσης που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση 25.9.2018

Συνάδελφοι -ισσες,
            
Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/9/2108, έγινε σε δυναμικό και μαζικό κλίμα. Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του ΔΣ, o οποίος αναφέρθηκε στον απολογισμό της δράσης του σωματείου το προηγούμενο διάστημα όπου οι εξελίξεις ήταν πολύ έντονες. Αναφέρθηκε στα προβλήματα στους χώρους δουλειάς και στα τρέχοντα ζητήματα του κινήματος και του κλάδου: πάλη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), πλειστηριασμοί κ.α. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση – σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ που κατάθεσαν οι 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Βουλή την οποία και απέρριψε η κυβέρνηση. Κάλεσε να πάρει απόφαση η συνέλευση για συμμετοχή στην απεργία στις 8 Νοέμβρη που έχουν αποφασίσει ταξικές Ομοσπονδίες και η Ομοσπονδία Λογιστών, με βάσει το παραπάνω σχέδιο νόμου, που βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
            
Την σκυτάλη πήραν αρκετοί συνάδελφοι παίρνοντας τον λόγο και μετέφεραν την εμπειρία τους από τους χώρους δουλειάς, με θετικά αλλά και αρνητικά παραδείγματα. Ειπώθηκαν προτάσεις και γνώμες για το πως θα βελτιωθούμε, τι απασχολεί σήμερα τους εργαζόμενους, τι συζητιέται στους χώρους δουλειάς, πως θα γραφτούν παραπάνω συνάδελφοι στο σωματείο, την ανάγκη να μάθουν όσο περισσότεροι συνάδελφοι το σχέδιο για την κλαδική ΣΣΕ.

Η Γενική Συνέλευση κατέληξε στα παρακάτω:

1) Κινητοποίηση στις 18 Οκτώβρη, 2μμ, στα γραφεία του ΣΕΒ, όπου υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΛ με τον ΣΕΒ-ΓΣΕΕΒΕ-ΕΣΕΕ. (βλ.σημείωση)

2) Στις 25 Οκτώβρη, στις 7μμ, εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΕΛΕΠΑ στα γραφεία της

3) Απεργία στις 8 Νοέμβρη 2018

4) Περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Σημείωση: στην συνεδρίαση των ΔΣ ΠΟΛ (6.10.18) και της ΕΛΕΠΑ (7.10.18), αποφασίστηκε στάση εργασίας  από τη 1μμ με λήξη ωραρίου στις 18/10, μέρα διαπραγμάτευσης με τον ΣΕΒ  και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της ΣΣΕ.Η Κεντρική Διοίκηση 8/10/18
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο