Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαχείριση οφειλών: Συναντήσεις εμπειρογνωμόνων ΙΟΤΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 08 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέλος του Ενδοευρωπαϊκού Οργανισμού Φορολογικών Διοικήσεων ΙΟΤΑ (Intra-European Organisation of Tax Administrations), φιλοξένησε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συναντήσεις ομάδων εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση οφειλών (Meeting of Debt Management Area Group).

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 2 έως και τις 4 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 23 μέλη του ΙΟΤΑ.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν να δοθεί η ευκαιρία στις συμμετέχουσες φορολογικές διοικήσεις να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τη χρήση των δεδομένων και της τεχνολογίας στις διαδικασίες είσπραξης και να παρουσιάσουν παραδείγματα ανάπτυξης βέλτιστων πρακτικών και εργαλείων σε βασικούς τομείς, όπως:

Τεχνολογίες προηγμένης εξαγωγής και συλλογής δεδομένων, έξυπνα συστήματα διαχείρισης πληροφοριών για την ανάλυση δεδομένων και τη λήψη αποφάσεων, κεντροποιημένη διαχείριση υποθέσεων οφειλών, αυτοματοποίηση διαδικασιών εξυπηρέτησης και ενημέρωσης φορολογουμένων.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν συγκεκριμένες εμπειρίες, μελέτες περιπτώσεων, και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Επίσης, έγινε συζήτηση πάνω στο έργο του οργανισμού για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων, με σκοπό την παρακολούθηση των διασυνοριακών διαδικασιών αφερεγγυότητας.

Η ΑΑΔΕ, συμμετέχοντας για πρώτη φορά ως μέλος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων, παρουσίασε την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει στην αυτοματοποίηση της διαχείρισης των υποθέσεων οφειλών μέσω μεθόδων ανάλυσης κινδύνου (risk analysis).

Συμφωνήθηκε ότι οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες στις φορολογικές διοικήσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των οφειλών, ώστε να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους φορολογούμενους και να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργος Πιτσιλής: «Οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως φορολογικές διοικήσεις της Ευρώπης έχουν μια κοινή απάντηση: την καινοτομία, που παράγεται από τη μεταξύ μας συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών. Η Α.Α.Δ.Ε. ενισχύει σταθερά την εξωστρέφεια και ενεργό συμμετοχή της σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά fora παραγωγής καινοτομίας στο πεδίο της φορολογικής διοίκησης».


Ετικέτες για αναζήτηση Risk Analysis risk analysis ΑΑΔΕ ΙΟΤΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο