Ειδήσεις Κ.Φ.Δ. - Πρόστιμα - Δ.Ε.Δ.

Απαλλαγή χρήσης ΦΤΜ σε εμποροπανήγυρηΜε μια ακόμη απόφασή της η ΔΕΔ ακύρωσε το πρόστιμο των 2.500,00 ευρώ το οποίο είχαν επιβάλει οι ελεγκτές Δ.Ο.Υ. σε φορολογούμενο για την μη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής σε εμποροπανήγυρη.

Οι ελεγκτές αγνόησαν τις διατάξεις της ΠΟΛ.1002/31.12.2014, σύμφωνα με την οποία:

"4. Για τις παρακάτω περιπτώσεις λιανικών συναλλαγών παρέχεται απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης των σχετικών αποδείξεων πώλησης μέσω φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού:

α) ....

β) Οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών που εκδίδονται εκτός της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου, με εξαίρεση τους πωλητές (αγρότες – μεταπωλητές) σε λαϊκές αγορές και τους πωλητές αποκλειστικά μέσω πλανοδίου ή υπαίθριου εμπορίου,"


Η ΔΕΔ ακύρωσε το πρόστιμο επικαλούμενη φυσικά και αυτή την σχετική εγκύκλιο.

Επειδή, με το άρθρο 1 την ΠΟΛ.1002/31.12.2014 ορίστηκαν οι οντότητες που απαλλάσσονται από τη χρησιμοποίηση φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (φορολογική ταμειακή μηχανή ή μηχανισμός Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.). Συγκεκριμένα: «.......... 4. Για τις παρακάτω περιπτώσεις λιανικών συναλλαγών παρέχεται απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης των σχετικών αποδείξεων πώλησης μέσω φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού: α) ............... β) Οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών που εκδίδονται εκτός της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου, με εξαίρεση τους πωλητές (αγρότες - μεταπωλητές) σε λαϊκές αγορές και τους πωλητές αποκλειστικά μέσω πλανοδίου ή υπαίθριου εμπορίου............................................................ »

Επειδή, στην προκειμένη περίπτωση ο έλεγχος της Δ.Ο.Υ........... , ο οποίος διενεργήθηκε στις .../2016, στην προσωρινή εγκατάσταση της επιχείρησης του προσφεύγοντος στην εμποροπανήγυρη .......... , διαπίστωσε την μη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής για τις αποδείξεις λιανικής πώλησης που εξέδιδε.

Επειδή, από τα ανωτέρω προκύπτει ότι, κατ' εφαρμογή του άρθρου 1§4 περ. β της ΠΟΛ.1002/31.12.2014, ο προσφεύγων απαλλάσσεται της υποχρέωσης χρησιμοποίησης φορολογικής ταμειακής μηχανής για την ως άνω περιγραφείσα δραστηριότητα.

Επειδή, οι ισχυρισμοί του προσφεύγοντος κρίνονται, δια της παρούσης, βάσιμοι και ορθοί.

Α Π Ο Φ Α Σ I Ζ Ο Υ Μ Ε

Την αποδοχή της υπ' αρ.... /...-2016 ενδικοφανούς προσφυγής του . . του , Α.Φ.Μ...............Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο