Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ιταλία: Απορρίφθηκε το αίτημα των λογιστών για αναβολή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (SdI live reporting)

19 Σεπτέμβριου 2018 Σχόλια
Ιταλία: Απορρίφθηκε το αίτημα των λογιστών για αναβολή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης (SdI live reporting)
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Οι ιταλικές αρχές απέρριψαν αυτήν την εβδομάδα αίτημα, για καθυστέρηση της προγραμματισμένης από 1ης Ιανουαρίου 2019 εισαγωγής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της live αναφοράς, Sistema di Interscambio (SdI), για όλες τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις.

Το μέτρο επεκτείνεται το 2019 σε όλους τους φορολογούμενους για τις εγχώριες συναλλαγές B2B.

Την περασμένη εβδομάδα, η ένωση λογιστών, με τη στήριξη της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, ζήτησε αναβολή της ισχύος του μέτρου σε ό,τι αφορά τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένους πόρους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Λογιστών, Massimo Miani, υπάρχει "μεγάλη έλλειψη προετοιμασίας για τους πελάτες", γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης του συστήματος. Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ετοιμότητα της υποδομής πληροφορικής, η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί από το χειρισμό 50.000 τιμολογίων B2G το μήνα έως και 158 εκατ. ευρώ ετησίως για τις συναλλαγές B2B.

Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομίας Giovanni Tria, χθες σε ακρόαση στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας, απέρριψε το αίτημα των λογιστών και κατά συνέπεια το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης