Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο ΟΟΣΑ εκδίδει περαιτέρω οδηγίες για τις φορολογικές διοικήσεις σχετικά με την υποβολή εκθέσεων ανά χώρα (BEPS Δράση 13)


Οι νέες οδηγίες περιλαμβάνουν ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των μερισμάτων που εισπράττονται και τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να δηλώνονται σε περιπτώσεις των πολυεθνικών που χρησιμοποιούν αναλογική ενοποίηση κατά την κατάρτιση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών τους. Η οδηγίες διευκρινίζουν επίσης ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μειωμένα ποσά για την συμπλήρωση του πίνακα 1 των εκθέσεων από χώρα σε χώρα και περιέχει πίνακα που συνοψίζει τις υπάρχουσες ερμηνευτικές οδηγίες σχετικά με την προσέγγιση που πρέπει να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις συγχωνεύσεων, διασπάσεων και εξαγορών.

Το πλήρες σύνολο οδηγιών σχετικά με την ερμηνεία της Δράσης 13 της BEPS παρουσιάζεται στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε σήμερα (βλέπε παρακάτω). Το έγγραφο αυτό θα συνεχίσει να επικαιροποιείται με νέες οδηγίες.

Επίσης, δημοσιεύθηκε σήμερα μια δέσμη νεοσυσταθεισών διμερών σχέσεων ανταλλαγής στο πλαίσιο της Συμφωνίας Πολυμερών Αρμόδιων Αρχών για την ανταλλαγή εκθέσεων ανά χώρα (CbC MCAA) όσον αφορά τις Βερμούδες, το Κουρασάο, το Χονγκ Κονγκ (Κίνα) και το Λιχτενστάιν.

Μια επισκόπηση όλων των σχέσεων ανταλλαγής CCA MCAA είναι διαθέσιμη εδώO browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο