Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την Πέμπτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός - Κάτω από το 2.5% η ανάπτυξη

Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009 και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για την ανάπτυξη, υπό το βάρος της διεθνούς κρίσης.

Την Πέμπτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός - Κάτω από το 2.5% η ανάπτυξη

Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009 και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για την ανάπτυξη, υπό το βάρος της διεθνούς κρίσης.

Όπως είπε ο Γ.Αλογοσκούφης σχετικά, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών για την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και στην Ελλάδα, με τον προϋπολογισμό του 2009 εξαντλούνται τα μικρά περιθώρια στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, η πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μειώνεται σε 3%, από 3,4% το 2008, ενώ για το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει στο 1,8% του ΑΕΠ, έναντι 3,5% φέτος.

Δημοσκόπηση του Reuters μιλά για αναθεώρηση των προβλέψεων της κυβέρνησης με τους οικονομολόγους να εμφανίζονται απαισιόδοξοι μειώνοντας τις προοπτικές για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2009, στο 1,3%.

Μάλιστα οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει πτωτικά την αρχική της εκτίμησή για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2009, κάτω από το 2,5% λόγω της αύξησης της ανεργίας, της κάμψης τουρισμού και ναυτιλιακών εσόδων και κυρίως λόγω της μείωσης της κατανάλωσης.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο