Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ: Οι κυριότερες συνιστώσες της ετήσιας ανοδικής πορείας του τζίρου στο λιανικό για τον ΙούνιοΣύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΙΝΕΜΥ οι κυριότερες οικονομικές εξελίξεις βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων στον κλάδο του Εμπορίου και στην ελληνική οικονομία, συνοψίζονται ως εξής:

• Ετήσια αύξηση/μηνιαία στασιμότητα του εποχικά διορθωμένου τζίρου, εκτός καυσίμων, στο Λιανικό Εμπόριο.
• Μηνιαία/Ετήσια μείωση του ποσοστού ανεργίας.
• Αρνητικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα (Σύστημα «Εργάνη»).
• Μηνιαία /Ετήσια αύξηση του ελλείμματος ισοζυγίου αγαθών.
• Μηνιαία/Ετήσια μείωση της αξίας των ακάλυπτων επιταγών.
• Μηνιαία μείωση/Ετήσια αύξηση του Εναρμονισμένου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή/επιπέδου τιμών.Βελτιωμένος σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2018, εμφανίζεται ο εποχικά διορθωμένος ΔΚΕ - χωρίς καύσιμα - στο Λιανικό Εμπόριο το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ η ετήσια θετική μεταβολή του Ιουνίου 2018 κινήθηκε σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Μάλιστα, στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2018 η τόνωση των πωλήσεων λιανικής συνοδεύτηκε από την ακόμη μεγαλύτερη άνοδο του όγκου των πωλήσεων, σηματοδοτώντας την υποχώρηση του επιπέδου τιμών στα καταστήματα λιανικής. Αντιθέτως και παρά τη βελτίωση που παρατηρήθηκε στη διάρκεια του προηγούμενου Μαΐου, το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών εμφάνισε κατά τον πρώτο φετινό θερινό μήνα αναπάντεχη επιδείνωση, λόγω κυρίως της διόγκωσης των εισαγωγών αλλά και της ισχνής αύξησης των εξαγωγών. Ενθαρρυντική χαρακτηρίζεται η περαιτέρω αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας τον Μάιο του 2018, το οποίο μετά από αρκετά χρόνια υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%, ενώ και η ανεργία των νέων 15-24 ετών κατέγραψε επίσης φθίνουσα πορεία. Αρνητική εξέλιξη και προβληματισμό προκαλεί η υπερίσχυση των απολύσεων/αποχωρήσεων έναντι των νέων προσλήψεων μισθωτής απασχόλησης, βάσει των στοιχείων του συστήματος "Εργάνη", καθώς η συγκεκριμένη επίδοση σημειώθηκε στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου (Ιούλιος 2018) και αφού είχαν προηγηθεί πέντε συναπτοί μήνες θετικών αποτελεσμάτων. Περαιτέρω, δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που προκύπτουν από τον αργό αλλά σταθερό ρυθμό επικράτησης των ελαστικών μορφών επικράτησης έναντι των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, τάση η οποία εντάθηκε την περίοδο του διμήνου Ιουνίου - Ιουλίου. Τέλος, όσον αφορά στις καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, η για έκτο διαδοχικό μήνα βελτίωσή τους συνιστά δείγμα σταθεροποίησης των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς και σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου ως συνημμένο αρχείο


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΣΕΕ λιανεμπόριο ΙΝΕΜΥ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο