Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλαφόν στο μέρισμα προβλέπει το σχέδιο στήριξης

Με σειρά τροπολογιών που ενσωματώνουν τις αλλαγές που πρότεινε η ΕΕ και μεταξύ άλλων βέτο του Δημοσίου στα μερίσματα, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την στήριξη των τραπεζών, ενώ την Πέμπτη κατατίθεται ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του 2009.

Πλαφόν στο μέρισμα προβλέπει το σχέδιο στήριξης

Με σειρά τροπολογιών που ενσωματώνουν τις αλλαγές που πρότεινε η ΕΕ και μεταξύ άλλων βέτο του Δημοσίου στα μερίσματα, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την στήριξη των τραπεζών, ενώ την Πέμπτη κατατίθεται ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του 2009.

Με τις τροποποιήσεις που προσαρμόστηκαν χθες από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών στο γνωστό σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών.

1. Ουσιαστικά ρυθμίζεται δικαιότερα η διάθεση μερισμάτων από τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κεφαλαιακής επάρκειας, αφού δεν θα δίνουν μερίσματα στο διάστημα που θα τρέχει το πρόγραμμα παρά μόνο με υπουργική απόφαση.

2. Στην περίπτωση που μια τράπεζα πει ναι στο μέτρο που αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας ή την εγγύηση του διατραπεζικού δανεισμού, με βάση τις τελευταίες ρυθμίσεις θα έχει πλαφόν 35% στην έκδοση μερίσματος.

3. Υιοθετείται επίσης ανώτατο όριο για τις εγγυήσεις του δημοσίου τα τρία χρόνια αντί πέντε, ενώ τα ομόλογα του δημοσίου θα είναι τριετή αντί πενταετή.

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ έντονους τόνους με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη να μιλά για διάψευση όσων έλεγαν ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε από την Κομισιόν και με τον Β.Παπαχρήστο από την πλευρά της αντιπολίτευσης να λέει ότι το νομοσχέδιο είναι μια …ευχή ότι τα λεφτά θα κατευθυνθούν στα νοικοκυριά.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο