Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Νέα προγράμματα «ανάχωμα» στο brain drain (Video)Πηγή: ΕΡΤ1

Η ανάκτηση της εργασίας είναι από τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού, όπως τον παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό, τον Οκτώβριο ξεκινούν τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που στοχεύουν στη μείωση της ανεργίας των νέων και την αντιστροφή του brain drain. Στην ίδια κατεύθυνση, η επιδότηση  των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών, ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα για την εργασία των νέων.

Μισθούς αρκετά υψηλότερους από ό,τι συνηθίζεται στα προγράμματα του ΟΑΕΔ προβλέπει ένα νέο πρόγραμμα του Οργανισμού που επιδιώκει να βάλει ανάχωμα στην φυγή των νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό.
5.500 άνεργοι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ ηλικίας από 22 έως 29 ετών θα έχουν την ευκαιρία για 12μηνη πλήρη απασχόληση σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου με μισθό βάση των προσόντων τους. Οι αιτήσεις ξεκινούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνει η κ. Μαρία Καραμεσίνη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, για αυτούς που θα καταταγούν σε θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης θα έχουν αποδοχές από 1.040  – 1.140 ανάλογα εάν με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, ενώ για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 990 έως 1090 ευρώ.

Ανάσχεση του brain drain και μείωση της ανεργίας των νέων βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Στο πακέτο μέτρων εντάσσεται και η επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς έως 25 ετών.

Δείτε το σχετικό video:Η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας «Στο Κόκκινο» σημειώνει πως «έχει μεταβατική διάσταση ελάφρυνσης, προκειμένου κυρίως να δημιουργηθούν κίνητρα για την εργασία των νέων, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας τους. Όπως έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, θα υπάρξει μείωση ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών ως 25 ετών κατά 50% το 2019 και κατά 100% το 2020».

Μέσω του ΟΑΕΔ όμως επιβραβεύονται και οι εργοδότες που προσέλαβαν ανέργους, καθώς το σχετικό πρόγραμμα το οποίο ξεκινά σύντομα προβλέπει επιδότησή για την διατήρηση 15.000 θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα  διατήρησης εργασίας στις επιχειρήσεις που δημιούργησαν θέσεις εργασίας το διάστημα 1 Ιουνίου 2017-31 Μαΐου 2018 (…) Σε αυτές θα δώσουμε επιχορήγηση για να διατηρήσουν το σύνολο των θέσεων εργασίας επιχορηγούμενων ή μη επιχορηγούμενων» εξηγεί η κ. Καραμεσίνη.

Μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία θα έχουν μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα τρέξει σύντομα και 5000 άνεργοι πρώην αυτοαπασχολούμενοι. Με επιχορήγηση από 12 έως 36 χιλιάδες ευρώ θα μπορέσουν ακόμη και εκείνοι που έχουν αρρύθμιστες οφειλές στον ΕΦΚΑ να ανοίξουν ξανά επιχείρηση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο