Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο 35% η επιδότηση οπτικοακουστικών παραγωγών

Στο 35% η επιδότηση οπτικοακουστικών παραγωγών
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ υποστήριξε τις τροπολογίες στον ν. 4487/2017 για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Μετά την ψήφιση του ν/σ η επιδότηση αυξάνεται στο 35%.

Πιο συγκεκριμένα:

Με τις τροποποιήσεις αυτές το επενδυτικό κίνητρο για τις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Ελλάδα καθίσταται πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με αντίστοιχα καθεστώτα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.



Καίρια παρέμβαση συνιστούν:

1.Η αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επενδυτικών σχεδίων από το 25% στο 35% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών της παραγωγής, και

2.Η κατάργηση του ανώτατου ορίου στο ποσό της επιχορήγησης, που μέχρι σήμερα ήταν τα 5 εκατ. ευρώ.

3.Η πρόβλεψη για δυνατότητα εκχώρησης του ποσού της επιχορήγησης σε Ελληνικές τράπεζες για την παροχή δανείου.


Επίσης εξειδικεύονται και αποσαφηνίζονται ζητήματα που ανέκυψαν κατά τη μέχρι σήμερα λειτουργία του ανωτέρω καθεστώτος ενίσχυσης της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών και την διευκόλυνση του ΕΚΟΜΕ ως φορέα υποδοχής των αιτήσεων υπαγωγής. Ειδικότερα:

• Στην έννοια του αυτοτελούς οπτικοακουστικού έργου, περιλαμβάνεται πλέον και η έννοια του κύκλου επεισοδίων τηλεοπτικής ή μίνι τηλεοπτικής σειράς.

• Καθορίζονται ειδικότερες περιπτώσεις υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης του ν. 4487, ώστε να διευκολύνεται η υπαγωγή σε αυτό. Πλέον, για την υπαγωγή επεισοδίου τηλεοπτικής σειράς απαιτείται το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα να είναι τουλάχιστον 30.000 € ανά επεισόδιο (ενώ μέχρι σήμερα ήταν 100.000€), ενώ για την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου που αφορά σε ψηφιακό παιχνίδι, να είναι τουλάχιστον 60.000 € (ενώ επίσης μέχρι σήμερα ήταν 100.000€).

• Προστίθενται στους δυνητικούς δικαιούχους της ενίσχυσης οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτέλεσης παραγωγής οπτικοακουστικών έργων που συμβάλλονται με ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης