Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Ο νέος Κανονισμός ΕΕΕΤ για τη χορήγηση ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δικτύων ή/και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιώνΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νέος Κανονισμός για τη χρήση και χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων υπό Καθεστώς Γενικής Άδειας για την Παροχή Δικτύων ή/και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

Ο Κανονισμός καθορίζει το πλαίσιο χρήσης ραδιοσυχνοτήτων υπό καθεστώς Γενικής Άδειας και τη διαδικασία χορήγησης ατομικών δικαιωμάτων χρήσης μεμονωμένων ραδιοσυχνοτήτων ή ζωνών ραδιοσυχνοτήτων για την παροχή δικτύων ή/και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, κατ' εφαρμογή του ν. 4070/2012.

Στον κανονισμό δεν εμπίπτουν, καθώς δεν αποτελούν αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ, η χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων για τα κρατικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, την υπηρεσία ζώνης συχνοτήτων πολιτών (CB), τα δίκτυα και τους μεμονωμένους σταθμούς ραδιοεπικοινωνιών της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη και της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη μέσω δορυφόρου και όσα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για πειραματικούς ή ερευνητικούς σκοπούς και για επίδειξη.

Δεν εμπίπτει στον Κανονισμό η αναλογική τηλεόραση και ραδιοφωνία ελεύθερης λήψης. Στην εξαίρεση αυτή δεν περιλαμβάνεται η υποδομή ηλεκτρονικών επικοινωνιών που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σήματος μέχρι το σημείο εκπομπής, καθώς και οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για μεταφορά σήματος και παροχή πρόσθετων ευκολιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του ν. 4070/2012.

Σε όλες τις περιπτώσεις χορήγησης ατομικού δικαιώματος χρήσης σύμφωνα με τον Κανονισμό καταβάλλονται τέλη χρήσης ραδιοσυχνοτήτων και διοικητικά τέλη για τη διαχείριση και έλεγχο των αιτήσεων των παροχών. Ο υπολογισμός των τελών αυτών γίνεται σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθορισμού των Τελών Χρήσης του Φάσματος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων της ΕΕΤΤ, όπως εκάστοτε ισχύει. Ως διοικητικά τέλη, νοούνται τα αναφερόμενα στον ως άνω Κανονισμό της ΕΕΤΤ ως τέλη εκχώρησης.Για την επεξεργασία των αιτημάτων καταβάλλεται διοικητικό τέλος ύψους €115,00 ανά ραδιοδίαυλο ανά θέση, εκτός αν αλλιώς ορίζεται στον Κανονισμό Καθορισμού των Τελών Χρήσης του Φάσματος και των Τελών Εκχώρησης Ραδιοσυχνοτήτων της ΕΕΤΤ.

Ειδικά στις περιπτώσεις διόρθωσης των Συντεταγμένων Θέσης Σταθμού και εφόσον έχει εφαρμοστεί η διαδικασία της παραγράφου 5 του Άρθρου 13, τα Τέλη Εκχώρησης που απαιτούνται για την τροποποίηση των σχετιζόμενων ΔΧΡ, τόσο του κατόχου της κατασκευής κεραίας όσο και τυχόν φιλοξενούμενων παροχών, καταβάλλονται εντός τριάντα (30) ημερών από την έκδοση της ΑΚΚ (ή του Πιστοποιητικού Πληρότητας) ή τη δημοσίευση της δήλωσης ΕΚΚΧΟ/ΤΚΚ, χωρίς σχετική ειδοποίηση από την ΕΕΤΤ. Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να υποβάλλονται επίσης από τον κάτοχο της κατασκευής κεραίας και από τους φιλοξενούμενους παρόχους τυχόν αιτήματα ανάκλησης ή τροποποίησης των σχετιζόμενων με την κατασκευή κεραίας ΔΧΡ. Σε περίπτωση μη καταβολής των απαιτούμενων Τελών Εκχώρησης εντός του ανωτέρω διαστήματος η ΕΕΤΤ δύναται να προβεί σε ανάκληση των σχετιζόμενων με αυτά ΔΧΡ.

Για τα δικαιώματα που χορηγήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του νέου Κανονισμού και εξακολουθούν να ισχύουν εφαρμόζονται οι παρούσες διατάξεις.

Αιτήσεις που έχουν κατατεθεί πριν από τη δημοσίευση του νέου Κανονισμού και δεν έχουν διεκπεραιωθεί, εξετάζονται με βάση τις διατάξεις του.

Από την έναρξη ισχύος του Κανονισμού καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη απόφασης της ΕΕΤΤ, που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος ή κατά το μέρος που ρυθμίζει κατά διάφορο τρόπο θέματα που ρυθμίζονται με τον Κανονισμό.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο