Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Πορτογαλία: Ηλεκτρονικά τιμολόγια από το 2019 για τις συναλλαγές Β2G

Από την 1.1.2019, όλες οι συναλλαγές B2G (επιχειρήσεις προς κυβερνητικούς φορείς) θα γίνονται με ηλεκτρονικό τιμολόγιο το οποίο θα υποβάλλεται απευθείας στις φορολογικές αρχές. Η διαδικασία αυτή η οποία είναι παρόμοια με την διαδικασία ηλεκτρονικής τιμολόγησης που θα ισχύσει στην Ιταλία (Sdl), λειτουργήσει μέσω της υπάρχουσας πύλης δημόσιων οικονομικών, Fatura Eletrónica na Administração Pública (FE-AP). Τα ηλεκτρονικά τιμολόγια θα επικυρώνονται αυτόματα από την φορολογική αρχή αμέσως μετά την έκδοσή τους.

Οι απαιτήσεις της ηλεκτρονικής τιμολόγησης σε πραγματικό χρόνο θα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με:

- Ημερομηνία τιμολόγησης
- Στοιχεία προμηθευτή και αναγνώριση ΦΠΑ
- Λεπτομέρειες του κυβερνητικού εργολάβου
- Λεπτομέρειες συμβάσεων και όρων παράδοσης
- Οδηγίες πληρωμής
- Λεπτομέρειες σχετικά με τα αγαθά ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες
- Καθαρό, ΦΠΑ και ακαθάριστη αξία του τιμολογίου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο