Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Συντονισμένη επιχείρηση από την ΑΑΔΕ και την Οικονομική Αστυνομία στα νησιά του ΙονίουΜεγάλα ποσοστά παραστατικότητας που υπερβαίνουν το 60% για φορολογικές παραβάσεις διαπίστωσε η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας η οποία είναι σε εξέλιξη στα νησιά του Ιονίου.

Αποτελέσματα των μέχρι τώρα ελέγχων:
- 48ωρη αναστολή επιχειρήσεων στην περιοχή Κάβου της Κέρκυρας για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
- Πρόστιμα για μη απόκτηση συσκευών pos σε επιχειρήσεις στην Ζάκυνθο.
- Αρκετές παραβάσεις σχετικά με την τήρηση της Ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στοχευμένους ελέγχους επίσης είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα 
η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, για την τήρηση της ασφαλιστικής-εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Χαλκιδική, τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά.

Ελέγχθηκαν συνολικά 24 καταστήματα – επιχειρήσεις, όπου σε 19 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε:

Στη Χαλκιδική:

- σε καφέ, να απασχολείται εργαζόμενη πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας,
- σε καντίνα, να απασχολείται εργαζόμενη μη καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες,
- σε μπαρ, να απασχολούνται (6) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επιδείχθηκε ο πίνακας προσωπικού,
- σε μπαρ – αναψυκτήριο, να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας,
- σε μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας και
- σε ψαροταβέρνα, να απασχολούνται (3) εργαζόμενοι εκτός του δηλωμένου προγράμματος εργασίας.

Στη Λευκάδα:

- σε καφέ - εστιατόριο, η μη έκδοση (24) αποδείξεων συνολικής αξίας 138 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας,
- σε καφετέρια – μπαρ, η μη έκδοση (12) αποδείξεων συνολικής αξίας 193,60 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας, καθώς και η απασχόληση (2) εργαζομένων που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
- σε εστιατόριο, μη έκδοση (13) αποδείξεων συνολικής αξίας 447,50 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας, καθώς και η απασχόληση εργαζόμενου που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
- σε καφετέρια, μη έκδοση (12) αποδείξεων συνολικής αξίας 186 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας,
- σε καφενείο, μη έκδοση (3) αποδείξεων συνολικής αξίας 57 ευρώ,
- σε μπαρ - καφετέρια, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
- σε εστιατόριο - καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
- σε καφέ - ζαχαροπλαστείο, μη έκδοση (8) αποδείξεων συνολικής αξίας 42,50 ευρώ, καθώς και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
- σε καφετέρια, μη έκδοση (7) αποδείξεων συνολικής αξίας 24 ευρώ και
- σε εστιατόριο, μη έκδοση (3) αποδείξεων συνολικής αξίας 170,50 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Στη Κεφαλονιά:

- σε ψητοπωλείο- εστιατόριο, μη έκδοση (11) αποδείξεων συνολικής αξίας 212 ευρώ, παράβαση για την οποία προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας,
- σε εστιατόριο, μη έκδοση (2) αποδείξεων συνολικής αξίας 87,50 ευρώ και
- σε καφετέρια, να απασχολούνται (3) εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο