Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η γήρανση του εργατικού δυναμικού και οι νέοι κίνδυνοι για την υγεία στην εργασία, οδηγούν σε μακροχρόνια απουσία από την εργασία και το ΕΚ αναζητά δράσεις για να σταματήσει αυτό.


Το Κοινοβούλιο ζητάει λύσεις για όλη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας αποχής από την εργασία λόγω ασθένειας.

Η μακροχρόνια απουσία συχνά οδηγεί στην ανεργία ή ακόμα και στη μόνιμη εγκατάλειψη της αγοράς εργασίας. Για αυτό οι ευρωβουλευτές, αναζητούν τρόπους που θα διευκολύνουν την επιστροφή των εργαζομένων και θα καλύπτουν πιο αποτελεσματικά άτομα με ειδικές ανάγκες ή χρόνιες παθήσεις. Η σχετική έκθεση που έχει ετοιμάσει το ΕΚ, αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Σεπτεμβρίου.

Διαμορφώνοντας την αγορά εργασίας στην ΕΕ

Στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού στην ΕΕ και της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, ο κίνδυνος εμφάνισης διαταραχών στην υγεία είναι υψηλότερος. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 32,5% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ δηλώνει ότι πάσχει από μακροχρόνια ασθένεια ή πρόβλημα υγείας. Ταυτόχρονα, το 25% του εργατικού δυναμικού δηλώνει ότι αντιμετωπίζει άγχος που σχετίζεται με την εργασία, ενώ σχεδόν το 80% των διευθυντικών στελεχών δηλώνει ότι πάσχει από κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Πρέπει να ανοίξουμε την αγορά εργασίας στην Ε, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γήρανσης του πληθυσμού και λιγότερο αυστηρή στην απώλεια δεξιοτήτων λόγω αδράνειας», λέει ο εισηγητής της έκθεσης Jana Žitňanská (Σλοβακία, Ευρωπαίοι Συντριπτικοί).

Η έκθεση επικεντρώνεται στην καλύτερη μετάβαση από την άδεια ασθενείας στην εργασία. Επίσης, μελετά τα οφέλη της επανένταξης έμπειρων εργαζομένων , που απουσιάζουν για κάποιο χρονικό διάστημα, από την εισαγωγή νέου προσωπικού που χρειάζεται κατάρτιση, επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει τόσο για τον δημόσιο τομέα όσο και για τις επιχειρήσεις.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο