Ειδήσεις Στατιστικά - Μελέτες κόμβου

Στις 5 χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ από την ακίνητη περιουσία η Ελλάδα


Τα έσοδα από τους φόρους επί των ακινήτων παραμένουν χαμηλά στις περισσότερες χώρες μέλη του ΟΟΣΑ.

Το 2016, το ποσό των εσόδων που εισπράχθηκαν από τους φόρους ακίνητης περιουσίας διαφέρει αρκετά από χώρα σε χώρα, κυμαινόμενο από 0,3% του ΑΕΠ στην Εσθονία έως 4,3% του ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, στις περισσότερες χώρες, οι φόροι ακίνητης περιουσίας παραμένουν μια μικρή πηγή εσόδων. Οι τάσεις στα έσοδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια διέφεραν επίσης μεταξύ των χωρών. Μεταξύ του 2000 και του 2016, 20 χώρες ανέφεραν αύξηση των εσόδων από το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ σε 16 χώρες τα έσοδα μειώθηκαν.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων σε ποσοστιαίες μονάδες καταγράφηκαν από την Αργεντινή, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Νότιο Αφρική και την Ελλάδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο