Ειδήσεις Απόψεις

«Η απόφαση»


Κρέμασε την γραβάτα του στο λαιμό του πορτατίφ. Σκόρπισε τα ρούχα του στον διάδρομο και μπήκε προσεκτικά στην γεμάτη μπανιέρα. Σα βυθιζόταν, ξεχείλιζαν τα νερά, πλημμύριζε το πάτωμα.
Κρύωνε.
Έβαλε το τζιν του χωρίς ζώνη και πήγε στο δωμάτιο με την βιβλιοθήκη. Βρήκε τον φάκελο με τα συμβόλαια και γύρισε στο μπάνιο. Τα σκόρπισε στο πάτωμα, να μαζέψουν τα νερά, να μην γλιστρήσει κανείς...

Ντύθηκε ζεστά και πήρε την έτοιμη από καιρό βαλίτσα.
Πήρε με το κινητό του για ένα ταξί, το έκλεισε και το σφήνωσε στο πόδι της πολυθρόνας που δεν πατούσε καλά. Την δοκίμασε. Δεν κουνούσε πια. 

- Στον Πειραιά; Που ακριβώς;
- Στο λιμάνι..
- Ταξιδάκι;

Δεν απάντησε ο Μανιός.

Γέλασε ο ταξιτζής. Τόσα αγώγια φαίνεται πως τους έχει μάθει όλους απ’ έξω κι ανακατωτά. Παρατηρούσε τον νέο επιβάτη που καθόταν στο πίσω κάθισμα και του χαμογελούσε συνεχώς με έναν ειρωνικό τόνο κάτι που έκανε το Μανιό να νιώθει άβολα. Στο τέλος τον αναγκάστηκε να μην κοιτάζει μπροστά. Κοίταζε μονάχα την βροχή στο τζάμι της πόρτας που όλο και δυνάμωνε.

- Δεκαπέντε ευρώ…
Δίνει τα χρήματα και βγαίνει έξω.

Έπιασε το μέτωπό του λες και έλεγχε μήπως είχε πυρετό.
Βούρκωσε.
Όπως και τις άλλες φορές, βρίσκεται ξανά έξω από το σπίτι του.

Μαθημένος όπως ήταν, κατέβασε το κεφάλι του, σήκωσε την βαλίτσα και ξεκλείδωσε την εξώπορτα. Μπήκε στο σπίτι και πριν κάτσει στην πολυθρόνα έβγαλε από το πόδι το κινητό με την σπασμένη οθόνη. Άνοιξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή να βρει που είχε το χαμηλότερο κόστος για να το επισκευάσει. Κρέμασε τα συμβόλαια να στεγνώσουν και συμμάζεψε το σπίτι από τα πεταμένα ρούχα..

Είδε όμορφα μέρη στα ντοκιμαντέρ της συνδρομητικής του τηλεόρασης εκείνο το βράδυ πριν γείρει ν’ αποκοιμηθεί.

Σταυρουλάκης Αρτεμ. Κωνσταντίνος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο