Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

«Πόθεν έσχες»: Ανακοίνωση της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του ν. 3213/2003Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018

Ανακοίνωση της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του νόμου 3213/2003

Σχετικά με δημοσίευμα στο site vouliwatch.gr με τίτλο «Η πραγματική εικόνα των Πόθεν Έσχες των Βουλευτών/ριών για το 2015», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» του έτους 2015 έγινε με την παρατήρηση ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους. Στη συνέχεια, και μέχρι την τελευταία συνεδρίασή της στις 17/7/2018, η Επιτροπή ασχολείται με τον έλεγχο των εν λόγω Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης. Πολλές από τις αναρτημένες δηλώσεις έχουν διορθωθεί ή συμπληρωθεί και επίσης αρκετές έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για ελλείψεις ή ανακρίβειες.

Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα στηρίζονται σε στοιχεία που στην πλειοψηφία τους έχουν μεταβληθεί.

Όσον αφορά, ειδικότερα, την, σύμφωνα με την ανάλυση του Vouli Watch, «έλλειψη» στις αξίες ακινήτου, σημειώνουμε τα εξής: Η «έλλειψη» παρατηρείται επί το πλείστον στο πεδίο «Αντικειμενική Αξία Συμβολαίου Απόκτησης» και στο σύνολό της σε ακίνητα που προϋπήρχαν και έχουν ήδη δηλωθεί σε προηγούμενες (χειρόγραφες) Δηλώσεις, στις οποίες έχουν επισυναφθεί και ελεγχθεί τα σχετικά παραστατικά (συμβόλαια). Τα ακίνητα αυτά δηλώθηκαν στην πρώτη ηλεκτρονική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, σύμφωνα με οδηγίες της Επιτροπής και, κατά συνέπεια, οι εν λόγω Δηλώσεις δεν πάσχουν από «ελλείψεις» ή «ανακρίβειες».

ΑΘΗΝΑ, 29.8.2018

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο