Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Μειώνει 1% τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών η Εθνική Τράπεζα

Μείωση των επιτοκίων κατά 1% στις πιστωτικές κάρτες ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα, ακυρώνοντας παράλληλα και την αύξηση 0,40% στα επιτόκια του πλαστικού χρήματος που είχε προαναγγελθεί για τις αρχές του νέου έτους.

Μειώνει 1% τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών η Εθνική Τράπεζα

Μείωση των επιτοκίων κατά 1% στις πιστωτικές κάρτες ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα, ακυρώνοντας παράλληλα και την αύξηση 0,40% στα επιτόκια του πλαστικού χρήματος που είχε προαναγγελθεί για τις αρχές του νέου έτους.

Η κίνηση αυτή της Εθνικής αποτελεί ακόμη ένα βήμα πίσω για τους τραπεζίτες που αναγκάζονται μετά την κατακραυγή να μειώσουν τα υπερβολικά επιτόκια που χρεώνουν τους πελάτες τους σε καταναλωτικά, στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σημειώνεται ότι όπως δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» η Τράπεζα της Ελλάδος απέστειλε επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα ζητώντας της να αποσύρει άμεσα τους νέους όρους που επιχειρεί να επιβάλει στους κατόχους των πιστωτικών καρτών της και οδηγούν σε νέες αυξήσεις επιτοκίων αλλά και στον εξαναγκασμό τους να αποδεχθούν τις αλλαγές αυτές, καθώς σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, οι όροι αυτοί είναι καταχρηστικοί.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η Εθνική Τράπεζα, η νέα πολιτική επιτοκίων πιστωτικών καρτών διαμορφώνεται ως εξής:

1.Η αναγγελθείσα αύξηση (0,40%), η οποία είχε δρομολογηθεί πριν από την τελευταία μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την 1.12.2008 δεν θα υλοποιηθεί. Η αύξηση αυτή ακολουθούσε αντίστοιχες κινήσεις του ανταγωνισμού, ενόψει ακραίων συνθηκών στο κόστος άντλησης κεφαλαίων και στα περιθώρια πιστωτικού κινδύνου.

2.Περαιτέρω, ενόψει της οικονομικής συγκυρίας, μειώνει από 1.12.2008 τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών της κατά 1%, επαναφέροντας τα στα επίπεδα του 2007.Ως εκ τούτου τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται από 13% έως 16,55% ανάλογα με το είδος της κάρτας.

3.Για την ουσιαστική διευκόλυνση των νοικοκυριών στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους από πιστωτικές κάρτες, η Εθνική Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών μέσω των προϊόντων αναχρηματοδότησης (¶ρση Βαρών) με προνομιακό επιτόκιο 10%.Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας για υπόλοιπο μέχρι ¤10,000 ανά πελάτη, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στα καταστήματα της Τράπεζας μέχρι 31.12.2008.

4.Ειδικά για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των σημερινών οφειλών τους από πιστωτική κάρτα άτοκα σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται τρίτη δέσμη μέτρων με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που θίγονται από τη σημερινή αρνητική συγκυρία, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο