Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Είναι ηθικό η Bundesbank και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κερδίζουν από την ελληνική κρίση;

Ερώτηση προς την Κομισιόν έθεσε η Ευρωβουλευτής Sophie Montel (EFDD) σχετικά με το πόσο είναι ηθικό να κερδίζουν οι τράπεζες από την ελληνική κρίση.

Η ερώτηση:

"Σε 8 χρόνια, η Ελλάδα υποβλήθηκε σε τρία προγράμματα βοήθειας ύψους 273 δισ. Ευρώ. Ωστόσο, τα δάνεια αυτά επέτρεψαν επίσης στους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, να επωφεληθούν από τις αποδόσεις των ομολόγων. Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική έκθεση, η Γερμανία κέρδισε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2010. Το 2012, ωστόσο, η Ευρωομάδα αποφάσισε να επιστρέψει τα κέρδη από τους τόκους των ομολόγων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Το μέτρο αυτό πάγωσε όμως το 2015. Ως εκ τούτου, η Γερμανία κέρδισε σημαντικά από την ελληνική κρίση.
Θεωρεί η Επιτροπή ότι οι τόκοι που εισπράττει η Bundesbank και άλλα πιστωτικά ιδρύματα είναι ηθικοί;"
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο