Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Α. Πετρόπουλος: «Προς πλεόνασμα περίπου 1,5 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ φέτος»


 
Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ήταν ήδη κοντά στα 650 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και θα προσεγγίσει το 1,5 δισ. ευρώ, πάνω από τους δικούς μας στόχους, επιτρέποντας να εξεταστεί όχι μόνο η μη μείωση συντάξεων, αλλά και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Ως αρμόδιος υφυπουργός, είχα μιλήσει για την δυνατότητα να μην γίνουν περικοπές των συντάξεων, όταν όλοι χλεύαζαν την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όταν προέβλεπαν την κατάρρευσή του, ότι δεν θα δίνονται συντάξεις, ότι δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τον κόσμο, όλα αυτά, που ξεχνιούνται με τον καιρό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε», είπε ο κ. Πετρόπουλος και θύμισε ότι ενώ «αυτοί μιλούσαν για τρομακτικά ελλείμματα, εμείς με τα αποτελέσματα που έχουμε δημιουργούμε έναν χώρο δημοσιονομικό, τέτοιο μάλιστα που θα επιτρέπει να κάνουμε και βελτιώσεις».«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τα αποτελέσματα αυτά, σε κατεύθυνση ώστε όχι μόνο να μην επέλθει η μείωση των συντάξεων, αλλά και για την διαχείριση θεμάτων φορολογικής πολιτικής με ελάφρυνσης, καθώς και την ώθηση στην οικονομία, με στήριξη των ασθενέστερων και του λαού γενικά. Αυτά θα ανακοινωθούν», όπως προανήγγειλε.

Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «έχουμε πλεόνασμα επταμήνου (σ.τ.σ. Ιανουάριος-Ιούλιος 2018) κοντά στα 650 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, τάση αύξησης εισφορών στους μισθωτούς, καλύτερη επίδοση από ρυθμίσεις οφειλών, αλλά και καλύτερη απόδοση της περιουσίας».

Όπως εκτίμησε, τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε «πλεόνασμα που θα προσεγγίσει το 1,5 δισ. ευρώ, ξεπερνά το προϋπολογισμένο πλεόνασμα που εμείς οι ίδιοι είχαμε ορίσει για το 2018 ... θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται, σε βελτιωμένη μορφή, ώστε να έχουμε καλύτερη μόχλευση στην οικονομία».

«Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 θα δείξει την εικόνα του μέλλοντος, μία νέα εποχή έρχεται, με επιδόσεις θετικές, τον λαό, την οικονομία, όλους. Δεν υπάρχει σκοπός ό,τι καταφέρνουμε, να το ξοδέψουμε με τρόπο ψηφοθηρικό. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τέλειωσε. Μία κυβέρνηση σαν την δική μας δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Θα είναι μέτρα και στοχεύσεις παραγωγικές, για τον λαό και την προοπτική μίας καλύτερης πορείας και ανάπτυξης», όπως τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: Στο Κόκκινο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο