Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Απάντηση ΕΦΚΑ σχετικά με τη μετεστέγαση του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Νεάπολης Θεσσαλονίκης


Αθήνα, 22 Αυγούστου 2017

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στις κτιριακές υποδομές του Τοπικού Υπ/τος ΕΦΚΑ Μισθωτών Νεάπολης Θεσσαλονίκης, ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, προκειμένου να υπάρξει άμεση μετεγκατάσταση σε κτίριο κατάλληλο για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασφαλισμένους.

Το Υποκατάστημα Νεάπολης στεγάζεται από το 1992 σε μισθωμένους χώρους επί της οδού Κων. Καραμανλή 25 στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω μίσθωση έληξε στις 31/10/2002.

Από το 1996 μέχρι σήμερα (2018) διενεργήθηκαν 12 διαγωνισμοί μίσθωσης (σε δύο από αυτούς, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ευρέθησαν κατάλληλα και εντός προδιαγραφών ακίνητα, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διότι κατά πληροφορίες υπήρξε αντίδραση τοπικών δημοτικών αρχών).

Οι δύο τελευταίοι διαγωνισμοί διενεργήθηκαν μετά το 2011, ο πρώτος εξ αυτών κατέστη άγονος, ενώ ο επαναληπτικός κατέληξε μεν σε μειοδότη ο οποίος όμως στη συνέχεια απέσυρε την προσφορά του λόγω του υψηλού κόστους των απαιτούμενων εργασιών με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μίσθωσης. Όλοι οι διαγωνισμοί κατέστησαν άγονοι.

Παράλληλα με τις παραπάνω διαδικασίες μίσθωσης έγιναν εντατικές προσπάθειες για εξεύρεση κτιρίων δημόσιων φορέων. Η σημαντικότερη περίπτωση ήταν αυτή του ακινήτου ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ επί της οδού Λαγκαδά που δεν ευοδώθηκε.

Το τελευταίο χρόνο ο ΕΦΚΑ είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα έχει αιτηθεί να του επιστραφούν προς χρήση δύο όροφοι στο κτίριο ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ που στεγάζεται το Ιατρείο Αμπελοκήπων της 3η ΥΠΕ επί της οδού Ελευθερίας 48, Αμπελόκηποι, 56123, Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω Ιατρείο είναι υποστελεχωμένο και η αιτούμενη, εκ μέρους ΕΦΚΑ, επιφάνεια δεν χρησιμοποιείται. Οι προσπάθειες δεν κατέληξαν μέχρι στιγμής σε αποτέλεσμα.

Με το νέο Οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ το ανωτέρω Υποκ/μα θα μετονομαστεί σε Θ" Τοπική Δ/νση Θεσσαλονίκης με έδρα τη Νεάπολη και θα απαρτίζεται από 6 τμήματα με εξήντα εννέα άτομα προσωπικό. Με την απόφαση 811 της 55ης Συνεδρίασης/27-12-17 του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ για τη Στέγαση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε η Προκήρυξη νέου Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για τη μίσθωση χώρων για τη στέγαση της Υπηρεσίας και ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 11/09/2018.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του ως άνω υπαρκτού προβλήματος στέγασης, έχοντας άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και την Δ/νση του Υποκ/τος Νεάπολης Θεσσαλονίκης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο