Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Έμμισθοι δικηγόροι: «Κύριες συντάξεις με πλασματικό χρόνο. Η εμμονή στο λάθος»22 Αυγούστου 2018

Μετά την επιστημονική μας ανάλυση και την εμμονή του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ στο λάθος υπολογισμό των συντάξεων με πλασματικό χρόνο, σωρεία τεκμηριωμένων απόψεων, συνηγορούν υπέρ των δικών μας (εδώ, εδώ κι εδώ), ενώ οι συνταξιούχοι που έχουν αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο βλέπουν τις συντάξεις τους σημαντικά μειωμένες.

Ειδικότερα ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε: «Το θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα “Δημοκρατία” είναι μεγάλης σημασίας. Ο νομικός σύμβουλος του ΕΦΚΑ Ανδρ. Κουτσόλαμπρος, από τους πιο εξειδικευμένους στην πατρίδα μας στα ασφαλιστικά θέματα, εντοπίζει λανθασμένη εφαρμογή του άρθρου 28 του ν. 4387/2016 από την πλευρά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ». Με δεδομένο, συνεχίζει ο καθηγητής, ότι «οι μισές και πλέον συντάξεις περιλαμβάνουν πλασματικά έτη (επτά κατ' ανώτατο όριο), οφείλει η διοίκηση του ΕΦΚΑ όταν υπολογίζει το ανταποδοτικό τμήμα νέων συντάξεων να υπολογίζει σωστά τις συντάξιμες αποδοχές για να βγάλει το τελικό ποσό της σύνταξης». «Με δεδομένο ότι σε άλλες περιπτώσεις (π.χ., στις παράνομες παρακρατήσεις ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές) έχει παραδεχθεί παρανομία εκ μέρους της, η ηγεσία του υπ. Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ οφείλουν να μην επιτείνουν περισσότερο την αδικία που έχουν επιφέρει με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους σε βάρος των συνταξιούχων".

Επιπλέον σε σημερινό άρθρο του στην Εφημερίδα Συντακτών ο Κώστας Νικολάου, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ συνηγορεί υπέρ των απόψεών μας, κατηγορώντας το Υπουργείο για ψευδή στοιχεία και συκοφαντίες.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμμονή του Υπουργείου σε μια ερμηνεία που δεν συνάδει με το Νόμο και βλάπτει το ασθενέστερο μέρος, δηλαδή το συνταξιούχο, ο οποίος θα δει μια ακόμη άδικη μείωση στην ήδη περικοπείσα παντοιοτρόπως σύνταξή του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο