Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διευκρινίσεις του Υπ. Εργασίας για την επιστροφή κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ

18 Αύγουστου 2018 Σχόλια
Διευκρινίσεις του Υπ. Εργασίας για την επιστροφή κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Δελτίο Τύπου
 
Αθήνα,  18-08-2018

Αναφορικά με δημοσιεύματα για την επιστροφή των αναδρομικών της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές συντάξεις, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζει τα εξής:

• Την Πέμπτη 2 Αυγούστου καταβλήθηκαν από το ΕΤΕΑΕΠ σε 196.897 δικαιούχους συνολικά ποσά αναδρομικών ύψους 49.012.246,54 ευρώ από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές τους συντάξεις που εφαρμόζεται, ήδη, από την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων. Οι πληρωμές έγιναν απευθείας  στους λογαριασμούς των συνταξιούχων χωρίς την υποβολή αιτήσεων.

• Για ένα επιπλέον μικρό ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 2%- 3% του συνολικού αριθμού των δικαιούχων συνταξιούχων, δηλαδή όσοι έλαβαν αναδρομικά συντάξεις για την περίοδο μετά την 1/6/2016, η επιστροφή είχε, για καθαρά τεχνικούς λόγους, προγραμματιστεί να γίνει και θα γίνει με τη σύνταξη του μηνός Οκτωβρίου 2018, χωρίς την υποβολή αιτήσεων.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι παραβιάζουν «ανοικτές θύρες» όσοι λένε τα αντίθετα. Οι πληρωμές των αναδρομικών είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης