Ειδήσεις Επισημάνσεις

(upd) Χρηστικός οδηγός ΕΝΦΙΑ 2018 - Μειώσεις, απαλλαγές, διορθώσειςΕπιμέλεια:

Επιστημονική Ομάδα Taxheaven

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παραθέτουμε μερικές χρηστικές πληροφορίες που αφορούν στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. προκειμένου να αποτελέσουν ένα βοήθημα για όλους τους συναδέλφους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και της ανάρτησης των εκκαθαριστικών στους λογαριασμούς των φορολογουμένων.

Περιεχόμενα

1. Μεταβολές του ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 σε σχέση με το 2017

1.1. Απαλλαγές που ήδη είχαν καταργηθεί από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.  του έτους 2016

2. Δόσεις φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α.

3. Μηχανογραφική διαχείριση των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων

4. Διαδικασία εκκαθάρισης από την Δ.ΗΛΕ.Δ.

5. Νέα εκκαθάριση μετά από τροποποιητική δήλωση Ε9

5.1 Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για διορθώσεις και εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α.

5.2  Ένα μόνο πρόστιμο όταν επαναλαμβάνονται οι ίδιες μεταβολές στο Ε9

5.3 Δηλώσεις Ε9 που έχουν υπαχθεί στον ν.4446/2016

6. Διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων και μειώσεων

7. Χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε νομικά πρόσωπα

8. Διαδικασία διορθώσεων και χορήγηση απαλλαγών από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

8.1 Διαδικασία χορήγησης απαλλαγών ή εκπτώσεων των άρθρων 3 έως και 5 πλην της περίπτωσης ε' της παραγράφου 2 της ενότητας Β' του άρθρου 4 του Ν. 4223/2013

8.2 Διαδικασία χορήγησης των προβλεπόμενων από τις διατάξεις του άρθρου 7 και της περίπτωσης ε' της παραγράφου 2 της ενότητας Β' του άρθρου 4 του Ν. 4223/2013 εκπτώσεων

8.3. Διαδικασία διόρθωσης φορολογητέας αξίας ακινήτου

8.4. Διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας και έχουν αποδεδειγμένα ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα

9. Διοικητική Πράξη Προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. (Εκκαθαριστικό)

10. Προσφυγή κατά της πράξης προσδιορισμού του φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α.

11. Έκπτωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων με επιχειρηματική δραστηριότητα

12. Λογιστική αντιμετώπιση ΕΝ.Φ.Ι.Α.

13. Λοιπές πληροφορίες.

.................................


........................

Για να δείτε την συνέχεια του άρθρου πρέπει να έχετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου

Πατήστε εδώ για να δείτε τι προσφέρουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες του κόμβου με την χαμηλότερη τιμή της αγοράς

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε ενδιαφέρον

Πατήστε εδώ για να αποκτήσετε άμεσα συνδρομή εφόσον έχετε κάνει είσοδο σαν απλό μέλος στον κόμβο (log in)Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο