Ειδήσεις Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

Ηνωμένο Βασίλειο - Οι επερχόμενες ψηφιακές αλλαγές στον ΦΠΑΗνωμένο Βασίλειο - Οι επερχόμενες ψηφιακές αλλαγές στον ΦΠΑ


Την 1η Απριλίου 2019, πάνω από 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και οι αλλοδαπές επιχειρήσεις με αριθμό μητρώου ΦΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να καταγράφουν και να συμπληρώνουν ψηφιακά όλες τις συναλλαγές του που αφορούν το ΦΠΑ.

Οι μεγάλες αλλαγές περιλαμβάνουν:


-Ψηφιακή καταγραφή αρχείων

Όλες οι συναλλαγές ΦΠΑ, οι πωλήσεις και οι αγορές δεν θα γίνονται πλέον χειρόγραφα ή με υπολογιστικά φύλλα. Αντ' αυτού, πρέπει να χρησιμοποιείται ένα ειδικό «συμβατό λογισμικό» το οποίο θα συνδέεται με την πλατφόρμα APM (HRMC) του Application Programming Interface (API).


-Υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

Η μη αυτόματη εισαγωγή των δεδομένων στην πύλη του HMRC δεν θα επιτρέπεται πλέον. Αντ' αυτού, το λογισμικό πρέπει να ενημερώνει ηλεκτρονικά απευθείας την νέα πλατφόρμα.


-Εξαιρέσεις


Ορισμένοι τύποι επιχειρήσεων εξαιρούνται από τις νέες απαιτήσεις, όπως: επιχειρήσεις κάτω από £ 85.000 κατώφλι καταχώρησης ΦΠΑ. εταιρείες σε αφερεγγυότητα, φορολογούμενοι ενταγμένοι στο καθεστώς του περιθωρίου κέρδους, τα κατ 'αποκοπή και τα ετήσια συστήματα επιστροφής ΦΠΑ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο